Новости дана

Босна и Херцеговина ће у вези са питањем Косова и Метохије имати исти став као и Србија, све док Србија не заузме другачији став, договорено је на састанку председника Србије са члановима Председништва Босне и Херцеговине.

Председник Вучић је на конференцији за новинаре након састанка објаснио да је то став Председништва БиХ и истакао да није у питању само став српског Члана тог тела. Како је рекао, друге две најважније политичке теме о којима се говорило у Београду су питање границе и аутопут Београд - Сарајево.

Бошњачки члан председништва Босне и Херцеговине Бакир Изетбеговић изјавио је да ће се спољна политика те земље водити у Сарајеву, уз уважавање ставова суседа, али и Европске уније. Он је напоменуо да је замолио председника Председништва Драгана Човића да став да ће Босна и Херцеговина чекати став Србије о Косову изнесе као свој лични, а не као јединствен став Председништва БиХ. Након тога, реаговао је председник Вучић и уз осмех рекао: "Е, овако вам изгледа све. Ја сам цитирао шшта сам добио у току званичних разговора, али овако вам изгледа и око Косова, и око граница", рекао је Вучић.

НАТО апелује на све стране на Западном Балкану да смање тензије , избегавају запаљиву реторику и осигурају да се у региону не понови оружани сукоб, рекао је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг. Он је на конференцији за новинаре у Бриселу подсетио да НАТО деценијама игра важну улогу на Балкану и јача сарадњу са партнерима у региону, укључујући и Србију.

Скупштина Србије почела је седницу на чијем је дневном реду Предлог буџета за 2018. годину и још 30 тачака. Планирани су приходи од хиљаду 178 милијарди динара и расходи од хиљаду 207 милијарди. Дефицит је 0,6 одсто БДП-а. У буџету је предвиђено повећање плата и пензија и више новца за инвестиције.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво