У средишту пажње

Да ли ће посета чланова Председништва Босне и Херцеговине смањити тензије у региону? Могу ли се постићи конкретни договори о разграничењу, аутопуту или економској сарадњи?

Домаћин члановима Председништва БиХ, председавајућем Драгану Човићу, Бакиру Изетбеговићу и Младену Иванићу је председник Србије Александар Вучић. Посета се догађа у осетљивом тренутку после недавних пресуда у Хашком трибуналу које су изазвале појачане напетости у Бе и Ха и у целом региону. Односе у овом тренутку оптерећују и недавне изјаве бошњачког члана Председништва Бакира Изетбеговића везане за Косово и Метохију, одбрану територијалног интегритета БиХ и Санџак. Да ли ће у таквој атмосфери моћи да се постигну конкретни договори везани за инфраструктуру, границу или конкретне економске пројекте?

Гости емисије су дипломата др Зоран Миливојевић, др Душан Пророковић из Института за међународну политику и привреду и Синиша Љепојевић, новинар и аналитичар.

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво