У средишту пажње

Које су предности куповине државних хартија од вредности? Знамо ли довољно о погодностима и ризицима тржишта капитала? Шта држава нуди грађанима - шта је тренутно у понуди?

Држава први пут нуди штедну обвезницу намењењу искључиво грађанима. За куповину деноминоване обвезнице вредне 100 евра или динарске од две хиљаде динара, грађани новац могу да уплате до 11. децембра, а подела обвезница је 27. децембра.

Појединац може да купи највише 5000 динарских обвезница и 500 евро-обвезница.

Иако је у овој години захваљујући добрим фискалним резултатима, држава за око 70 милијарди динара смањила емисију хартија од вредности, стручњаци сматрају да обвезнице стижу у правом тренутку.

Постоји ли интересовање за овај вид штедње и улагања? Колико ће штедни папири које емитује држава заменити штедњу у банкама, с обзиром на то да банкарске камате никад нису биле ниже? Зашто су државне обвезнице привлачне у смислу улагања? Шта подразумева процедура куповине динарских и евро обвезница, коме да се обрате заинтересовани грађани?

Гости емисије У средишту пажње су - Бранко Дрчелић, директор Управе за јавни дуг Министарства финансија, Милко Штимац, експерт за тржиште капитала и Ненад Гујаничић, брокер.

Бројеви телефона за укључења слушалаца су- (011) 322 50 99 и (011) 322 52 99.

Уредник и водитељ емисије је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво