Време спорта и разоноде

На недавно одржаном Светском првенству у кик боксу у Будимпешти, златном медаљом окитила се и чланица Црвене звезде Диана Дабетић. Она је била без премца у дисциплини лоу кик до 65 килограма, па ће се нашим слушаоцима поделити утиске и радост због новом планетарног трофеја.

У току је 60. боксерска манифестација `Златна рукавица`, финале се одржава вечерас у Штарк арени. Саговорник нам је Драгомир Вујковић, легендарни мајстор племените вештине, једно од најпознатијих имена овог спорта у време Југославије. Златну рукавицу освајали су Бенеш, Парлов, Пузовић, Ристић и други боксери за незаборав, међу њима и Љубинко Веселиновић, који ће такође с нама евоцирати успомене на шампионске дане у рингу.

Прошлог викенда одржан је `Трофеј Београда` у дизању тегова, без премца је у категорији дама била Јована Стајић. Наша данашња саговорница, иначе, чланица је клуба `Бањица` и већ је постизала запажене резултате у овој спортској дисциплини.

У току је шести Сајам спорта, који се одржава под геслом `Србија- земља спорта`. Са ове манифестације, без премца у региону и једне од најбитнијих у европским оксвирима, јављаће се Снежана Пантовић, која ће у блиц- форми разговарати са познатим именима из света спорта. У оквиру Сајма спорта, сутра од 14.30 часова одржава се хуманитарна аукција дресова, о којој ћемо причати са Јованом Лепосавић, младим чуваром мреже женског фудбалског клуба Црвена звезда. С њом ће у студију бити и Милева Личина, председница удружења `Увек с децом`, које за собом има безброј хуманутарних акција. Популарна Јоле, дивно дете оболело од опаке болести, карцинома мале карлице, успела је да буде јача од свих недаћа, стане на ноге и баци рукавицу у лице свим болестима овог света, све су излечиве ако човек има снагу, добру вољу, подршку најближих, а Јована је имала и сада жели да је пренесе и другима којима је то потребно.

Пијанисткиња Зорана Владисављевић одржала је концерт на два клавира, стандардном и електричном, у Студенстком кутурном центру. Занимљиво је да су на њеном репертоару обраде хитова састава Металика и Ајрон Мејден, нека од њених виђења ових песама чућемо и данас у емисији, у Зоранином друштву.

Кардиолог и реаниматор др Милан Игњатовић успешан је у свету медицине, али и својим хобијем- музиком- позитивно делује на здравље људи. Памтимо га из времена групе `Нерон`, овога пута стиже нам с албумом на коме је доста обрада великхи музичких хитова бивше нам државе. И не само то, др Игњатовић или, како га зову, Нерон Микандус, овековечио је на диску и своје велико пријатељство с песником Мирославом Антићем, који је био његов највећи навијач у време када је Игњатовић бележио бројне успехе у џудо спорту, уз остало- био је и првак Југославије.

Пратићемо током емисије и друге актуелности из света спорта, као и јавног, кутурног и уметничког живота. У Сомбору се наредног викенда одржава Фестивал вина и хране. У Кући краља Петра првог, у уторак ће бити постављена изложба `Фиделиум`. Солистички концерт Јасне Ђокић, певачице поникле у чувеном `Ђердану`, дешава се у понедељак на сцени Коларца. Српски уметник Владимир Лалић добитник је престижне награде за сликарство, коју додељује француска Академија лепих уметности. Представа `Малограђанска свадба`, позоришта `Стеван Сремац` из Црвенке,проглашена је за најбољу на `Репасаж фесту` у Убу, о овом комаду и награди говори главна протагонисткиња Цвијета Јовановић- Мучалица. На управо завршеном филмском фестивалу у Шпанији , награда публике за најбољу анимацију припала је нашем остварењу `Био двапут један краљ` аутора Николе Стипковића и Војина Васовића, који говори за наш програм.

Мјузикл- комедија `Just married` има премијеру на сцени Краљевско-српског театра у Крагујевцу. Биста Живана Сарамандића биће убудуће један од заштитних знакова Аранђеловца. Причамо и о `Филхадемији`, која траје до 1. децембра, као и о несвакидашњој web серији едукативног и забавног карактера под називом `Свезналков речник`. У галерији `Прозор` у току је годишња изложба УЛУПУДС-ове секције уметничке фотографије. Дан Иве Андрића биће посебно обележен 29. новембра у Библиотеци града Београда. На Малој сцени `Мадленијанума` синоћ је премијерно изведена психокомедија `Коју игру играш`, аутора Владимира Ђурића Ђуре.  `Дневник ходања`- назив је изложбе уметнице Нине Тодоровић у Ликовној галерији Коларчеве задужбине.Уочи финалног избора најбоље песме Дечје Песме Евровизије, који се одвија сутра у Тбилисију, из Грузије нам се јавља колегиница Силвана Грујић, а чућемо и наше представнице на овом такмичењу, Јану и Ирину.

И омладинци Бродарца обезбедили су пролеће у такмичењу Лиге шампиона у фудбалу, чућемо тренера овог клуба Милана Куљића, Наша најбоља представница у сквошу Јелена Дутина наставља серију успеха- прошлог викенда освојила је `Трофеј Румуније` у Клужу, и то трећи пут узастопно. Млади атлетичар Елзан Бибић био је запажен на Балканском кросу у Чанакалеу, у Улцињу се управо припрема за учешће на Европском првенству у кросу, у Словачкој. Смедерево је и овог викенда епицентар дешавања у свету стрељаштва. Џудиста Александар Кукољ био је без премца на Гран при турниру у Хагу. Екипа Политехнике школе за нове технологије, вратила се са СП за програмирање робота у Шангају с више награда. Упознаћемо и музички састав `Дингоспо Дали`, који музицира 30. новембра у ДОБ-у, док ће нам Биљана Крстић испричати како је протекло гостовање  у Загребу и друге ствари везане за актуелни тренутак њеног `Бистрика`. Иво Погорелић, после 30 година, поново је бирао клавир за Коларац, изузетан `стенвеј` одабран је у Немачкој под будним оком наше саговорнице Мирјане Лазаревић, уреднице музичког програма Коларчеве задужбине.

И ове суботе има лепих награда, у виду бесплатних улазница за позоришне представе и друга културна дешавања, уз помоћ Дома омладине Београда и обе сцене Академије 28. Нећемо прескочити ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанићa.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво