Новости дана

Хашки трибунал осудио је некадашњег команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића на доживотну казну затвора. Ово је првостепена пресуда на коју постоји право жалбе. Младић је претходно удаљен из суднице због коментарисања поступка. Изрицање пресуде обележила је и дужа пауза током које је Младићу позлило.

Председница Владе Србије Ана Брнабић званичну дводневну посету Норвешкој почела је састанком у Ослу са премијерком Ерном Солберг. Тема разговора била је свеукупни односи две земље, посебно унапређење економске и привредне сарадње. Премијерка Брнабић треба да се састане и са директорком Конфедерације норвешких послодаваца, Кристин Скоген Лунд. Реч је о водећој организацији норвешких послодаваца која окупља мале породичне фирме,али и велике мултинационалне компаније.

Данас око 17 часова, у Хараре из Јужне Африке стиже авион са будућим председником Зимбабвеа: Емерсоном Мнангагвом. Он ће у петак положити заклетву на место новог шефа државе. Роберт Мугабе се, после 37 година на тој функцији, повукао под притиском војске и опозиције.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић

Уредник вести: Ирена Јеловац



Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво