Спортски споменар

Фудбалски клуб Партизан је у уторак помоћном терену свог стадиона дао име легендарног голмана црно-белих и репрезентативца Милутина Шошкића. То је повод да у два наставка репризирамо емисије у којима нам је гост овај великан нашег и светског фудбала.

Током 18-тогодишње каријере мрежу Партизана је бранио 371 пут и освојио 4 титуле државног првака. Члан је генерације „Партизанових беба" која је 1966. Играла у финалу Купа европских шампиона. Током 5 сезона је био и успешан голман немачког Келна.

У државном тиму је 1959. наследио такође легендарног Владимира Беару. Током седан наредних година репрезентативац Југославије је био 50 пута. Члан је екипе која је освојила златну олимпијску медаљу у Риму 1960. сребрне исте године у Купу нација у Француској и четвро место на Светском првенству у Чилеу 1962. Бранио је и гол селекције света 1963. против Енглеске, поводом обележавања 100-годишњице фудбала на Острву.

Био је тренер неколико домаћих клубова и чак 13 година тренер голмана репрезентације Сједињених америчких држава.

У првој од две емисије ће између осталог говорити: због чега је после само неколико месеци напустио Црвену звезду и каријеру наставио у Партизану? Како су се према њему односили када је био тешко повређен? Због чега није бранио у финалу Олимпијских игара у Риму и како је одолео притиску Фрање Туђмана да потпише угоро са Партизаном.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1 од 16 до 17 часова.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво