Доживети стоту

Да ли је достојанствено старење привилегија појединаца? Због чега и даље преовладава став да су људи у годинама терет заједници? Како створити друштво свим генерацијама за дужи и квалитетнији живот? О томе је било речи на Министарској конференцији Уједињених нација у Лисабону на којој је учествовала и Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије и са нама ће, овог јутра, поделити утиске са те конференције.

А да је достојанствено старење могуће, верује и председник Удружења пензионера из Врњачке Бање др Светолик Милекић. Са нама је разменио зрнца мудрости о старости.

Минуте за медицину посветићемо Шеснаестом јесењем фестивалу здравља "Београд" који почиње у четвртак, 2. новембра, у Дому Војске Србије. Од председнице Организационог одбора др Мирјане Мићовић сазнаћемо више о бесплатним лекарским прегледима за  посетиоце, али и о значајним темама на стручним трибинама Јесењег фестивала здравља.

У рубрици за културу ћемо представити најновији роман Саше Едија Ђорђевића "Устаник", а у историјској радио-читанци ћемо се вратити у доба физичара, астронома, математичара, песника, дипломате и  најзнаменитијег Србина свих времена - Руђера Јосипа Бошковића.

Уредник и водитељ  Марина Стојадиновић.

Музички уредник  Драган Димић.

Радио Београд Један,  9:05.

Доживети стоту

Autor:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ двадесет две године доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво