Новости дана

Београд обележава 73-ћу годишњицу ослобођења од фашизма. На данашњи дан 1944. године припадници Народноослободилачке војске Југославије и совјетски савезници ослободили су Београд после вишедневних тешких борби. То је био крај четворогодишње окупације, страдања и рушења града. Бројним манифестацијама одаје се почаст жртвама и браниоцима Београда. На аеродрому у Батајници је одржана војна вежба "Слобода 2017". Присуствовали су највише државно и војно руководство Србије, руски министар одбране Сергеј Шојгу, председник Републике Српске Милорад Додик, представници дипломатског кора и велики број грађана.

На Косову и Метохији у поноћ почиње предизборна тишина уочи локалних избора, који ће се одржати у недељу. Гласаће се у 38 општина. У десет општина са српском већином, за председника локалне самоуправе, пријавио се 21 кандидат из више српских странака. Највише кандидата има Српска листа, која једина има и подршку владе Србије.

Шпанска влада обезбедила је подршку опозиције да распусти парламент Каталоније и одржи нове изборе у јануару. Шпански премијер Маријано Рахој одржаће сутра ванредни састанак кабинета, како би се започело спровођење плана. Шпанија је раније најавила да ће покренути члан 155 Устава први пут у историји и укинути аутономију Каталонији.

Музеј савремене уметности је, после 10 година, отворио врата за посетиоце. Зграда Музеја савремене уметности, дело архитеката Ивана Антића и Иванке Распоповић, грађена је 60-тих година, а затворена је 2007-ме године ради реконструкције и адаптације. Колекција Музеја савремене уметности броји преко 8 хиљада дела. Музеј се наредних седам дана бесплатно може посетити 24 часа дневно.

Уредник емисије Наташа Ракетић.

Уредник вести Ненад Селаковић.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво