Код два бела голуба - циклус емисија посвећен Иви Андрићу

Радио Београд 1 у оквиру своје емисије Код два бела голуба обележава јубилеј 125 година од рођења Иве Андрића. Сваки понедељак, од 9. октобра па до 25. децембра, биће посвећен великом писцу и његовом стваралаштву.

У вечерашњој емисији писац Владимир Пиштало говори о томе шта му значе Андрићева књижевна дела, присећа се детињства и свог првог сусрета са књигама нашег чувеног писца, а чућемо и који је књижевни јунак из Андрићеве прозе на Пиштала оставио најупечатљивији утисак.

Владимир Пиштало је аутор књиге „Сунце овог дана" која представља својеврсни омаж нашем нобеловцу. Кроз форму писама аутор је овим делом оживео Андрићеве јунаке, ненаметљиво понудио нове погледе на уметниково дело, осветливши притом стазе којима читаоци нису тако често ходили.

Те стазе уводе нас у простор ванвременског дијалога два писца, Пиштала и Андрића, једног који писма пише и другог који створеним делима, као својим писмима, одговара. А можда је то разговор дечака читаоца са својим књижевним узором или...

Кроз причу о Андрићу, његовим делима и његовом књижевном свету, Владимир Пиштало се и сам приказује као стваралац, али и као радознали читалац који је увек спреман да истражује литерарне светове других аутора.

Аутор емисије: Бранка Селаковић Милошевић


 

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво