Новости дана

Србија ће, у складу са политиком независности и војне неутралност, даље и у обостраном интересу развијати иначе добре односе са Русијом, поручио је председник Александар Вучић у разговору са руским амбасадором Александром Чепурином.

Вучић и Чепурин су изразили задовољство нивоом политичког дијалога и напретком економских веза Србије и Русије, посебно повећањем трговинске размене. Констатовали су значајан напредак војне и војно-техничке сарадње и да испорука руских Мигова 29 српској Војсци јесте велики допринос заштити регионалне стабилности и одржавању мира на Балкану.

Циљ оснивања Радне групе за подршку унутрашњем дијалогу о Косову и Метохији је да буде разматран најшири спектар ставова и да највише идеја буде сабрано на једном месту како би се оснажила позиција Београда, изјавио је за РТС председник те радне групе и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Ђурић је оценио да ће то бити најважнија јавна расправа виђена у генерацијама.

У свету гладује милијарду људи. Тај број ће расти, као што расте и број оних који једва успевају да задовоље основне животне потребе, упозоравају Уједињене нације на Светски дан борбе против сиромаштва. У Србији сваки четврти грађанин живи на граници сиромаштва , кажу у Владином тиму за смањење сиромаштва.

Клинички центар Србије добио је Центар за трансплантацију матичних ћелија и Стерилни блок. У изградњу и опремање центра Министарство здравља и Клинички центар уложили су 90 милиона динара. У Србији се годишње уради око 40 трансплантација коштане сржи пацијенатима који болују од малигних и аутоимуних болести. Очекује се да, после отварања Центра, због бољих услова, трансплантација буде знатно више.

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Марица Сердар.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво