Новости дана

Председник Александар Вучић изјавио је да је Србија спремна за одржавање трилатералног састанка представника Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине који би, како каже, можда био и најважнији за цео регион Западног Балкана. Тај сусрет би довео до конкретнијих решења о бројним политичким, економским и социјалним питањима, рекао је Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Председништва БиХ Драганом Човићем у Београду.

Бележимо реакције синдиката и стручњака на најављено повећање плата у јавном сектору и пензија. Синдикати незадовољни што је одлука о повећању плата у јавном сектору и пензија донета без консултација са њима. Економисти се слажу да је повећање оправдано, као и да ће повећати јавну потрошњу.

Заменица шпанског премијера Сораја Саенс де Сантамарија изјавила је да ће Шпанија преузети конторолу и директно управљати Каталонијом уколико каталонски лидер Карлес Пуџдемон не одбаци идеју о отцепљењу тог региона од Шпаније до четвртка у 10.00 сати ујутру. Пуџдемон је у писму позвао на окончање "репресије над каталонским народом" и на одржавање састанка са шпанским премијером Маријаном Рахојем на коме би разговарали о ситуацији у Каталонији и постигли споразум.

Наши дописници су на Копаонику и Тари. За улазак на подручје Националног парка Копаоник од данас се плаћа еколошка такса. Новац од улазница користиће се за заштиту и развој заштићеног подручја - Копаоника. У Национални парк Тара који је номинован за УНЕСКО-ву листу природне баштине као резерват биосфере, посетиоци ће и даље улазити без накнаде.

Уредник емисије: Наташа Ракетић

Уредник вести: Марица Сердар

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво