Доживети стоту

Племените ствари не старе, него само промене изглед. Често и на боље, писао је Јован Дучић. А да старост може да буде лепа, упркос тешкоћама, верују и представници Удржења пензионера Града Лесковца.

О акцијама за боље сениорске дане, активном старењу кроз спортска надметања и значају толеранције међу људима трећег доба говориће потпредседница тог удружења Мирослава Добреновић.

Представићемо и лесковачког глумца-аматера Божидара Станковића кроз монолог газда Миткета из драме "Коштана" Боре Станковића.

Минуте за здравље посветићемо енурези или ноћном умокравању код деце. Реч је о поремећају који је излечив, о којем не треба ћутати, већ што пре потражити помоћ педијатра у дому здравља. О дијагностици и лечењу енурезе сазнаћемо више од асс. др Душана Париповића са Универзитетске дечје клинике у Београду.

Време за добру књигу резервисали смо за најновији роман Иване Хаџи-Поповић "Љубичице Леонарда да Винчија", а у историјској радио-читанци ћемо подсетити на славни јуриш за одбрану Београда којим је командовао мајор Драгутин Гавриловић.

Уредник и водитељ Марина Стојадиновић.

Музички уредник Драган Димић.

Радио Београд Један, 9:05.

Насловна страна: чланови Удружења пензионера Града Лесковца

број коментара 0 пошаљи коментар
Доживети стоту Доживети стоту

Аутор:
Марина Стојадиновић

Емисија "Доживети стоту" Првог програма Радио Београда већ седамнаест година доноси интервјуе и репортаже посвећене старијој популацији. У разговорима с истакнутим стручњацима из области социјалне политике, економије, медицине, културног, јавног и спортског живота, емисија се бави свим аспектима живота трећег доба. Осврће се на проблеме о којима се мало говори, даје психолошку подршку, корисне информације о томе где и када се може добити помоћ, али и указује на прикривено и отворено занемаривање старијих људи. Садржи и редовну здравствену рубрику која има информативни, едукативни и саветодавни карактер у вези са неком болешћу, стањем, поремећајем или сезонском епидемијом. [ детаљније ]