Новинарење

Председник владе Каталоније Карлес Пуџдемон позвао је владу у Мадриду да прихвати посредовање како би се што пре пронашао излаз из најдубље политичке кризе у Шпанији у последњих неколико деценија. Из кабинета шпанског премијера одговарају да каталонски лидер најпре мора да поштује закон. Европска унија апелује да обе стране прихвате дијалог.

Конзервативна партија британске премијерке Терезе Меј одржала је редовну конвенцију у Манчестеру. Асошијетед прес оцењује да је цела конвенција, организована после неуспеха конзервативаца на јунским парламентарним изборима, била конфузна. Зашто се говор британске премијерке Терезе Меј, како поједини британски медији наводе, претворио у ноћну мору? Шта је суштина њеног говора? Гост Новинарења је публициста и новинар из Лондона Синиша Љепојевић.

На истој конвенцији шеф британске дипломатије Борис Џонсон је рекао да би либијски град Сирт могао да постане нови Дубаји, уколико се пре тога уклоне лешеви. Колико је после такве изјаве његова позиција угрожена и шта нам то говори о ситуацији унутар Конзеравтивне партије, питали смо дописника РТС-а из Лондона Ивану Милорадовић.

Домаћу штампу прелистава Тамара Крстић, аутор емисије Код два бела голуба.

Новинарење припрема и води Невена Костадиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво