Време спорта и разоноде

Трком за шампионат Србије на писти Берановац завршена је сезона на кругу, у класи три тријумфовао је Драган Филиповић и тако освојио титулу. Филиповић је још увек непоражен у брдским тркама на Авали, када су у питању победе у класи, а каријеру је започео у картингу, у коме је освојио четири титуле и завршну Златну кацигу. Драган Филиповић је један од гостију овог издања породичног магазина Радио Београда 1.

Долази нам и Зорана Барјактаровић, четвороструки сениорски првак Србије у атлетици, најбржа спринтерка Србије у дворани и на отвореном. Најуспешнија атлетичарка међу младим сениорима у прошлој години, врло вероватно и у овој. Млада Панчевка ове године непоражена је не само у нашој земљи, већ и на читавом Балкану, укључујући и победе на митинзима у Зеници и Словенској Бистрици.

Омладинци фудбалског клуба Бродарац су актуелни шампиони Србије у својој категорији, а за неколико дана излазе и на међународну сцену. Пред њима је двомеч са екипом Макаби Хаифе из Израела, у оквиру овогодишњег циклуса Лиге шампиона. Наш саговорник у студију је шеф стручног штаба омладинаца са Старог сајмишта Милан Куљић.

Рукометаши Обилића вечерас играју утакмицу првог кола у шампионату Србије, ривал на старту такмичења им је нишки Железничар. У сусрет том мечу и новој сезони у суперлигашком друштву, у у госте нам долази тренер београдске екипе Даниел Петковић.

Веслачки клуб Партизан у великом стилу стигао је до нове титуле првака државе, ласкаво звање шампиона осваја редовно још од 1990. године. С нама ће разговарати у студију један од тренера црно- белих веслача Растко Петровић.

Са Светског првенства у пауерлифтингу управо се вратио Душан Јовановић, наравно - са залтном медаљом, па ћемо сазнати како је изгледало такмичење најснажнијих људи планете.

Наша најбоља бициклисткиња Јована Црногорац тријумфовала је на Кападокији. Нишка Наиса спремна дочекује нови шампионат државе, показао је то и двомеч са грчким Паоком, о коме прича Аанастазија Ђоковић, најефикаснија рукометашица екипе с Чаира. Бранко Соса Бабић изабран је за председника тренерске организације ФСБ. `Мрњау викенд`одржава се у Дому омладине Београда, а сутра ново окупљање има и Клуб љубитеља играчака. Новосадска кантауторка Оливера Поповић вечерас наступа у `српској Атини` уз звуке електричне гитаре. У `Гварнеријусу` вечерас гостује Антониа Мират, сопран из Сплита. Глумица Тијана Карајичић говори о праизведби драме `Сведобро`, којом је започела нова сезона Народног позоришта у Ужицу.

Током емисије биће речи и о четвртом `Артлинк` фестивалу, који се одржава под слоганом `На путу до звезда`. У Библиотеци града Београда у уторак ће бити представљена књига Милице Слијепчевић `Модни маркетинг`, како се зове и њен перформанс. Живка Сувић од понедељка излаже радве у галерији Савеза удружења ликовних уметника Војводине. У Дечјем културном центру у Београду, сутра вече- едукативна представа `Последња шанса`, о њој прича редитељ Анђелко Берош. Најављујемо и трећи међународни филмски фестивал у Крушевцу, интернационални фестивал позоришта за децу у Суботици, смотру народног стваралаштва у Краљеву, фестивал фолклорних традиција Војводине `Панонски вашар` у Врбасу. Забележили смо и изложбу Жељка Виторовића у галерији СУЛУЈ, као и премијеру луткарског мјузикла за децу `Зоотека`, о коме прича редитељ Владан Ђурковић.

Изложбом `Дивљина` у Заводу за проучавање културног развитка, недавно се јавности представила уметница Марија Здравковић. На сликарском платну Марија је овековечила флору Норвешке, земље у којој је боравила неко време. Марија је, иначе, на докторским студијама на Факултету ликовних уметности, чланица је УЛУС-а, редовно излаже своје радове широм земље и иностранства.

Кантаутор Дејан Маринковић такође ће нам се придружити у још једном суботњем `драгстору` на фреквенцијама Радио Београда 1, у емисији којом дефилују успешни људи из света који нас окружује. Његов први соло албум недавно је објавио ПГП РТС.

Током емисије чућемо и Светлану Илић, која је оставила траг у европској одбојци, тренутно с клупе води захукталу лајковачку `дизелку`, екипу Железничара. Говориће и Мирјана Мусулин, тренер Црвене звезде, тима који данас учествује на турниру у Бајиној башти. Обе даме причаће о току припрема својих екипа за нови шампионат, али и изнети очекивања уочи утакмица репрезентација Србије и Холандије. Укључићемо се и у Светски куп у џудо спорту, уз разговор с европским шампионом Александром Кукољем, који је јуче постао отац дивног дечака. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво