Спортски споменар

Репризирамо емисију у којој нам је гост прослављени Дане Корица. Не само као спортисту, красе га изузетна воља и посвећеност било ком послу којим се бави. Тако је превалио пут од болешљивог дечака до врхунског атлетског аса, од занатлије до доктора науке. Вишеструки је првак Југославије у тркама на 5 и 10 километара. Његови државни рекорди у овим дисциплинама, постављени 1971. године, још су актуелни. Те године на Европском првенству у Хексинкију био је два пута четврти. Освојач је златне медаље на Универзијади у Москви 1973. Првак Балкана био је чак 12 пута. Тријумфовао је на бројним крос и уличним тркама у Југославији и иностранству. На домаћим такмичењима шест година није изгубио трку. Побеђивао је све најбоље светске атлетичаре свог доба.

После завршетка такмичарске каријере био је веома успешан селектор. Уз то докторирао је на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду. Годинама је био веома успешан генерални секретар Спортског савеза Србије.

Аутор Мирослав Нешић.

Радио Београд 1, 16.00

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво