Време спорта и разоноде

Ово издање породичног магазина Радио Београда 1 улепшаће нам, својим присуством, чланице женске јуниорске репрезентације у кошарци, које су освојиле сребрну медаљу на Европском првенству у Шопрону. Долазе нам Теодора Турудић, капитен Ивана Катанић и селектор репрезентације, Милош Павловић.

Да за српску кошарку "нема зиме", доказују и младићи који су се недавно окитили златом на првенству Старог континента у Братислави - долазе нам Никола Мишковић и Алекса Ускоковић.

Гост емисије Време спорта и разоноде је и Срђан Дробњак, председник Кајакашког клуба Земун. Повод - Земунска регата, која се дешава сутра, а одржава се од постанка клуба, давне 1945. године.

Као и обично, суботом пратимо и низ културно - туристичких манифестација које се дешавају широм Србије. Чућемо како се одвијају Рашке духовне свечаности, идемо у сусрет међународном витешком фестивалу у Деспотовцу, "Фиш фесту" крај Небојша куле у Београду, Сајму шљива у Осечини, Светосавским данима новог хлеба у Кањижи. Сазнаћемо и шта нас очекује на "Винском балу" у Власотинцу, потом "Интер-етно фестивалу" у Суботици, "Данима шљиве" у Блацу, Церском маршу, Сељачкој олимпијади у Бачкој Тополи, "Стрит арт фесту" у Краљеву, фестивалу "Тодо Мундо" у нашем главном граду, као и на међународном рукометном турниру у Кањижи. У госте нам долази и 17-годишњи балетан Јакша Филиповац, стипендиста Фондације за младе талента града Београда, који се тренутно усавршава у Бечу, као једини представник Србије.

Паракајакаш Арсен Арсеновић с тугом нам објашњава због чега неће учествовати на, толико чеканом и жељеном, Светском првенству. Уметнички фотограф Рајко Р. Каришић има нову изложбу фотографија чији је мотив Хиландар. Раде Ђерговић добио је нову књижевну награду у Чајетини. Владимир Ранчић Буца, председник џудо клуба Олимп прича нам како је протекао традиционални, интернационални џудо камп на Звездари. Пијаниста Богдан Ђорђевић има концеру у "Гварнеријусу",а у Врњачкој бањи 27. августа биће изведен "Севиљски берберин", уз младе таленте музичке сцене, о чему нам говори Јасмина Трумбеташ- Петровић, познати сопран. У студију ће нам се придружити и Александра Лазар, уметнички директор нове репрезентативне београдске галерије "Дрина", на ову функцију дошла је директно из чувене лондонске "Тејт" галерије.

Некадашњи клавијатуриста групе "Сломљена стакла" Драган Петровић већ дужи низ година живи и ствара преко океана, као џез пијаниста и продуцент, па ћемо искористити његов кратки боравак у родном граду да послушамо неколико снимака из ове музичке категорије.

Током емисије пратићемо и друга актуелна дешавања из света који нас окружује, информације из света спорта, као и јавног, културног и уметничког живота. Неће изостати ну уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић.

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво