Караван

Српски тим састављен од само петорице гимназијалаца освојио је једну златну и четири сребрне медаље на Међународној физичкој олимпијади у Индонезији. Зна се да смо у физичким обрачунима по школама међу првима, али сада смо показали да поред снаге која кладе ваља имамо и памет: међу првима смо и у обрачунима из физике.

Једна коза и један тигар живе заједно у сафари парку на руском Далеком истоку, иако између њих повремено избијају тензије. И код нас је иста ситуација: козе и тигрови живе заједно у Скупштини, иако између њих повремено избијају тензије.

Групу младих из Србије, школованих на престижним светским универзитетима, у домовину је вратио исти циљ: помоћ држави и приватном сектору како би се системским и развојним радом сврстала у ред развијених земаља. Младост – лудост!

Овог викенда почела је и Супер лига, првенство Србије у фудбалу. Гледао сам неке утакмице и  ни даље ми није јасно где је ту лига и шта је ту супер?!

Нови вид транспорта кинеских грађана, “небески воз” пуштен је у пробни рад, и већ обара све рекорде. А ми мислили да смо МИ небески народ.

Радио Београд 1, 14.05

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се