Новинарење

Најмање 35 особа је погинуло, а 42 су повређене у експлозији аутомобила бомбе која се догодила у престоници Авганистана. Портпарол талибана преузео је одговорност за напад у име ове исламистичке групе, наводећи на свом Твитер налогу да је у нападу погинуло преко 30-оро "обавештајних радника".

У Турској почиње суђење седамнаесторици уредника и новинара опозицоног листа "Џумхуријет", који се терете да су прошле године, када је уведено ванредно стање у тој земљи подржавали покрет Фетулаха Гулена и забрањену курдску Радничку партију.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган у Катару ће се састати с емиром, шеиком Тамимом бен Хамадом ал Танијем. Уочи посете Ердоган је рекао да никоме није у интересу продужетак кризе у Персијском заливу која је изазвана изолацијом Катара. Доха је и домаћин међународне конференције на тему "Слобода мишљења - суочавање с претњом". Подсећамо, Саудијска Арабија, Бахреин, Уједињени Арапски Емирати и Египат прекинули су дипломатске, али и друмске и ваздушне везе с Катаром, оптужујући га да финансира екстремистичке групе, што Катар негира.

То је све повод да разговарамо с публицистом и новинаром Бориславом Коркоделовићем, који прати дешавања у Заливу и који је интервјуисао катарског амбасадора у Србији.

Домаћу штампу прелистава Тамара Крстић, уредник и водитељ емисије “У средишту пажње”.

“Новинарење” припрема и води Невена Костадиновић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво