Мозаик времена

Новинар Драган Штављанин разговарао је са Матијом Бећковићем у емисији "Недељом у десет" Првог програма Радио Београда 28. јула 1991. године. Епски опис Срба на прелому историје.

Протестни митинг солидарности са Србима и Црногорцима на Косову и Метохији одржан је у Панчеву 23. јула 1988. године. Микрофон је забележио изјаве грађана, а за поједине и поруку: отворите прозоре!

"Нама је добро, а други кажу да нам није добро. Нама је сјано, али други кажу да нам није сјајно. Било би нам још боље, али..." Ово би био сажетак изјаве председника Савезног извршног већа Анте Марковића за Телевизију Скопље 24. јула 1990. године. Али нам једно али, срећу квари.

Заседање Народне скупштине Србије о службеној употреби језика, а на маргинама преслишавање из историје. Глас први-посланик Батрић Јовановић. Глас други-председавајући Александар Бакочевић. Глас трећи-посланик Војислав Шешељ.

Глумица Рахела Ферари, сећала се свог детињства и дана када је саопштила да ће бити глумица, у емисији "Код два бела голуба", емитованој 1987. године.

Радио Београд 1, 10.05

Мозаик времена Мозаик времена

Autor:
Стална екипа емисије: музички уредник Наташа Манчић, организатор Чедомир Радовић, водитељ Душан Глигоријевић. Аутор и уредник: Бранка Селаковић Милошевић

Мозаик времена - борба против пилећег памћења, емисија Првог програма Радио Београда која је почела са радом октобра 2001. године. Емитује се сваке суботе од 10:05 до 11:00. Подсећа на прошлост (културну, историјску, политичку, спортску и сваку другу) уз помоћ материјала из Тонског архива, Документације и библиотеке Радио Београда. Свака коцкица Мозаика је један датум из прошлости. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво