Код два бела голуба

"Данило Киш је био један од најомиљенијих и најнеодољивијих људи. Какав је био он, таква је била и његова реченица." (Матија Бећковић )

Поводом осамдесете годишњице од рођења и четврт века од смрти великог писца, универзитетски професор и књижевник Миливоје Павловић написао је и приредио богату монографију “ Венац од трња за Данила Киша “ у издању Службеног гласника. Књига која се може посматрати као једна врста пишчевог портрета, хрестоматија и антологија, награђена је специјалним признањем на 61-ом међународном Сајму књига у Београду 2016. године.

Петар В. Арбутина о књизи: "Прави начин да се комплексно дело Данила Киша осветли са свих страна и заштити од бранитеља и оспоритеља, собом самим."

У вечерашњој емисији слушамо аутора монографије професора Миливоја Павловића, фрагменте из његове књиге које чита драмски уметник Небојша Дугалић и тонски запис Данила Киша из Фонотеке Радио Београда.

Аутор емисије Милена Божовић Манић.

Код два бела голуба

Autor:
Војислав Карановић

Од свог почетка, 1968. године, па до данас емисија Код два бела голуба прича приче о старом Београду, његовим житељима, појавама и догађајима, али и приче о прошлости осталих места Србије, и о свему ономе што представља живо језгро наше традиције. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво