Пренос вечитог дербија на Првом програму Радио Београда

Дерби меч 24. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Партизана игра се у суботу 4. марта од 18.00 сати на стадиону Рајко Митић, уз директан пренос на таласима Првог програма Радио Београда.

Ово ће бити 153. вечити дерби. Црвена звезда је тренутно прва на табели, са шест бодова више од другопласираног Партизана.

У оквиру 23. кола Суперлиге Србије фудбалери Партизана савладали су чачански Борац са 2:1, док је Црвена звезда у гостима била боља од Бачке са 3:0, чиме су оба тима направила добру увертиру пред "вечити" дерби.

Ове године обележава се 70. ти рођендан дербија - 5. јануара 1947. године тадашњи капитени Стјепан Бобек и Рајко Митић извели су саиграче на терен и од тада траје прича вечитог ривалства, коју су градиле генерације фудбалера два клуба. Временом је вечити дерби израстао у најзначајнију утакмицу нашег клупског фудбала, а често је, у бројним анкетама, сврставан међу пет најинтересантнијих сусрета градских ривала на свету. 

Последњи сусрет на стадиону Партизана припао је црно-белима, који у својим редовима имају Сашу Илића који је апсолутни рекордер по броју утакмица против вечитог ривала. И још, овај 153. првенствени вечити дерби одржава се баш на рођендан Црвене Звезде.

Могу ли црно-бели да покваре рођенданско славље и има ли Црвена звезда тим за реванш?

Репортери са стадиона Партизана су Милан Биговић и Дејан Николић.

У студију Жељко Стефановић.

Радио Београд 1, 18.00 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво