Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

У Србији је све мање мајстора старих заната без којих се некада није могао замислити свакодневни живот. Због чега се и даље баве вештинама које је по многима одавно прегазила технологија савременог доба проверавао је колега Томислав Сантрач.

Из Бањалуке се после референдума о Дану Републике Српске јавља наша Наташа Ракетић.

У организацији Циркусфере из Београда и Циркораме из Загреба, као пратећи програм БИТЕФ-а, данас почиње Фестивал савременог циркуса "Циркобалкана".

Пре 15 година Савет Европе прогласио је 26. септембар Европским даном језика, са циљем да се људи широм Европе охрабре да уче стране језике и упознају са богатом језичком и културном разноликошћу старог континента.

Удружење „Така" из Ниша, у сарадњи са Амбасадом Јапана у Србији и ове године организује манифестацију „Јапаниш", са циљем да приближи јединствену културу ове земље свим заинтересованим посетиоцима. Од данас до 2. октобра, до када ће трајати ова манифестација, биће одржана предавања, презентације, мини семинари, радионице и богате и разноврсне изложбе са оригиналним елементима из Јапана. 

Из Ниша се тим поводом јавља наш репортер Озрен Рашић.

У оквиру манифестације ,,Француско-српски месец науке'' данас ће у Француском институту у Београду бити представљени научни пројекти за борбу против климатских промена које су осмислили ученици и професори основних и средњих школа у Србији, али и отворена научна и изложба о клими и здрављу. О том пројекту, изложби и разговору на тему ,,Шта ти радиш да би био еколошки одговоран?'' овога јутра разговарамо са Јасном Стојковић из Француског института.

Са вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво