Новости дана

Након британског референдума на коме су се гласачи изјаснили за напуштање ЕУ, Европски парламент и његов председник Мартин Шулц желе да започну процедуру изласка те земље из Уније што пре и намеравају да Британцима дају рок до уторка да званично обавесте Брисел о исходу референдума, преносе немачки медији.

Премијерка Шкотске Никола Стерџон поручује да је референдум о независности после Брегзита "веома известан". Истиче и да би шкотски парламент могао да покуша да блокира излазак Уједињеног Краљевства из ЕУ.

"Изазов за мене као премијерa јесте да пронађем најбољи могући начин да заштитим интересе Шкотске, да покушам да спречим да нас уклоне из ЕУ против наше жеље са свим дубоким и болним последицама које то има по нас", рекла је Стерџонова за Би-Би-Си. 

Ватерполисти Србије одбранили су титулу првака Светске лиге, пошто су у финалу победили селекцију Сједињених Америчких Држава са 10:7. 

Уредник и водитељ Слободан Петровић.

Уредник вести Небојша Николић.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво