Дневник

Србија се припрема за тродневни боравак кинеског председника. Дан уочи посете Си Ђинпинг је изјавио да се радује доласку у нашу земљу и да очекује да са државним врхом Србије разговара о будућој сарадњи. У ауторском тексту за Политику Ђинпинг наводи да су српски и кинески народ протеклих 60 година увек били један уз другог, узајамно негујући посебне симпатије и ванвременско и искрено пријатељство.

Приштинске власти кажу да неће бити "ни корака" ка формирању Заједнице српских општина док се не реше питања позивног броја, енергетике, моста на Ибру и српских структура на Косову и Метохији. Косовска влада је Европској унији упутила извештај у коме наводи да у спровођењу Бриселског споразума нема напретка и да Србија блокира процес.
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић ккаже да Европска унија сада мора да реагује како би се спроводјење споразума наставило.

У кабинету председника Европског парламента Мартина Шулца потврдили су за нашу кућу да су добили протестно писмо амбасадора Србије при Европској унији Душка Лопандића, упућено због изложбе о Алојзију Степинцу.
Цео случај ће бити истражен и онда ће се одлучити о евентуалној реакцији, наводе у кабинету.

Сабор Хрватске изгласао је неповерење премијеру Тихомиру Орешковићу. Опозивом премијера пала је и цела влада, свега шест месеци од њеног формирања

Британска лабуристичка посланица Џо Кокс преминула је од последица напада у изборној јединици на северу Енглеске, саопштила је полиција. Након напада, полиција је ухапсила 52-двогодишњег мушкарца. Џо Кокс је нападнута док се припремала да одржи састанак са бирачима у Бирстолу, недалеко од Лидса.

Емисија нашег радија, „Недељом за село" данас прославила 70-ти рођендан.

Уредник вести Марица Сердар.

Уредник Дневника Ђурђица Драгаш.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво