Новости дана

Kомесар ЕУ Јоханес Хан рекао је да је синоћ постигнуто решење за отварање поглавље 23 у преговориме Србије и Европске уније и да ће оно бити спроведено следеће недеље. Хан је рекао да на састанку амбасадора ЕУ следеће недеље очекује одлуку о зеленом светлу за отварање поглавља 23.

Око 2.000 Албанаца протестовало је у Дечанима против одлуке косовског суда којом је потврђено власништво манастира Високи Дечани над земљом, коју својатају локалне власти. Скуп протекао без инцидената. Селманај: Манастир и земља припадају Дечанима.

У Бриселу се наставља дијалог Београда и Приштине на експертском нивоу, а на дневном реду су сва отворена питања. Делегацију Београда предводи директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић. Претходни круг дијалога је одржан 19. априла, када су се обе делегације, у складу са европским стандардима, обавезале на слободни превоз робе, укључујући и опасне материје.

Широм Француске су најављени још оштрији штрајкови, протести и блокаде због спорног закона о раду. Агенције јављају да синдикалци пале гуме и блокирају главни мост у Авру, на северној обали. У девет нуклеарних електрана смањена је производња, али стручњаци не очекују несташицу струје. Блокирана је и већина рафинерија, због чега у великом делу земље влада несташица горива. Има проблема и у железничким и ваздушном саобраћају. Председник Франсоа Оланд каже да су штрајкови неприхватљиви и да ће сузбити блокаде. Премијер Мануел Валс је изјавио да спорне реформе неће бити повучене, али да су могуће промене набоље, не прецизирајући о чему се ради.

Уредник и водитељ: Слободан Петровић

Уредник вести: Небојша Николић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво