Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

Професори три средње школе у Чачку одбили су да приме просветне инспекторе Школске управе, због чега јуче пре подне настава није одржана у Гимназији и Машинској школи. За данас је, због такозване ''екстерне евалуације'' заказан протест просветних радника испред чачанске Гимназије. О томе разговарамо са председником Синдиката образовања Чачак, Владимиром Аџићем.

У Стационару ''Радон'' у Нишкој Бањи данас наставља рад јуче отворен традиционални Симпозијум ''Хронични артритиси 2016''. У раду тог научног скупа учествују еминентни стручњаци који се баве хроничним артритисима и који ће медицинској јавности данас и сутра представити најновија научна сазнања и методе у лечењу те болести. Из Института ''Нишка Бања'', који организује тај симопзијум, укључиће се наш репортер Озрен Рашић.

У Свечаној сали Магистрата у Сремским Карловцима данас почиње 4. Фестивал кратких књижевних форми "АВА - афоризам - виц - анегдота". Улаз је слободан, а како најављују организатори - излаз је ''неизвестан''.

У Дому синдиката јуче је отворен први Сајам породичног бизниса и микропредузетништва у ком учествује шездесетак излагача из земље и региона. Циљ је, како кажу организатори, да се на једном месту окупе они који се већ баве бизнисом, али и да се помогне свима који желе да покрену сопствени посао. Како археологија може да помогне у покретању предузећа, како спојити праисторију и туризам и зашто је изазов улагати у неолит, слушамо јутрос од колегинице Милке Бабић и њене саговорнице, Тамаре Комазец, из студија за едукацију ''Седморечје''.

Београђане и госте главног града овог викенда на Калемегдану очекује један од најшаренијих и најзабавнијих фестивала у региону "Београдски манифест". Велики фестивал манифестација и дестинација осмишљен је тако да се посетиоцима што верније пренесе аутентичан дух и атмосфера, као и културне и туристичке вредности манифестација у Србији. У госте нам долази представница организатора, Ана Радоњић.

Кроз данашња културна дешавања провешће нас Милена Божовић Манић.

Петком је ту и наш квиз знања у коме можете да освојите вредне награде!

Са Вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво