Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

На некадашњи Дан младости - 25. мај у Београду ће бити одржана два догађаја везана за младе. У Културном центру Град одржава се округли сто "Како живе, у шта верују и чему се надају млади у Србији?" У нашем јутарњем програму угостићемо социолога Драгана Станојевића с којим причамо о резултатима истраживања које је спроведено на ову тему.

Најавићемо и догађај под називом "Штафета је у мојим рукама" на којем ће активни млади људи из Србије пренети своја искуства о борби за инклузивно друштво у Србији. У питању је 35. по реду београдски "ИГНИТЕ" - догађај који шири добре идеје. У преводу на српски језик "игните" значи запалити, а презентери добијају микрофон на тачно пет минута и задатак да „запале" публику за идеју.

То су брзе, кратке и динамичне презентације које трају пет минута, свака презентација има 20 слајдова, слајдови се аутоматски смењују на сваких 15 секунди и презентер нема контролу над мењањем слајдова.

Данас и Међународни дан нестале деце. Тим поводом организација АСТРА спровешће уличну акцију за децу и одрасле, на Тргу републике, у периоду од 13 до 14 сати. Циљ ове акције је инфромисање грађана о постојању и улози броја 116 000 у нашој земљи, као и о начинима превенције различитих врста нестанака деце. Више о овој теми причаће нам Катарина Ивановић из Астре, а ово ће бити и тема нашег контакт-програма са слушаоцима.

Клинички центар и Медицински факултет у Нишу потписали су уговор о сарадњи са Општом болницом у Новом Пазару по којем ова болница постаје наставна база нишког факултета, а стручњаци из нишког Клиничког центра пружаће услуге пацијентима у Новом Пазару. Са челницима ове три установе разговарао је наш дописник из Ниша Озрен Рашић.

Данас је премијера новог Дизнијевог филма "Алиса иза огледала", а почиње и први Међународни фестивал комедије "Комеди фест". Ова и друга културна дешавања најавиће наше колеге из редакције за културу.

Уредник и водитељ Миша Стојиљковић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво