Ухвати дан

У оквиру емисије емитујемо: 06:03 Јутарњи дневник; 06:35 Догодило се на данашњи дан; 07:00 Вести; 07:05 Добро јутро децо; 08:00 Вести; 08:10 Српски на српском

Из садржаја емисије издвајамо:

Резолуцијом Генералне скупштине Уједињених нација 22. март је 1993. године проглашен за Међународни дан вода, како би се широм света подигла пажња јавности на важност воде и њен недостатак у многим крајевима планете. Ове године тај дан обележава се под слоганом ''Боља вода, боља радна места''. О том важном ресурсу овога јутра разговарамо са директором Програмске канцеларије за југоисточну Европу Међународне уније за заштиту природе, Борисом Ергом.

Светска организација пантомимичара обележиће различитим програмима 22. март - Светски дан пантомиме у више од 30 земаља на четири континента. У Србији ће у сарадњи са Викимедијом Србије бити организован уређивачки маратон у писању чланака на Википедији. Наш гост је тим поводом, Марко Стојановић, председник Светске организације пантомимичара.

Пре неколико дана, чланови краљевске британске породице, Принц од Велса и Војвоткиња од Корнвола, у Новом Саду открили су спомен таблу где су живеле три Британке које су се деценијама бавиле добротворним радом и још од Првог светског рата помагале српској ратној сирочади. Причу о њима чућемо од њихових најближих рођака са којима је разговарала Бојана Каравидић.

У сусрет 31. Летњим олимпијским играма сваког уторка у Јутарњем програму слушамо рубрику ''На путу за Рио''. Рубрику припрема - Снежана Пантовић.

 

Традиција обележавања 22. марта као Дана студената Универзитета у Нишу наставља се и ове године. Студенски парламент нишког унивезитета у сарадњи са бројним студентским и омладинским организацијама, за разлику од ранијих, ове године за студенте организује бројне програме и садржаје. Реализација пројеката ''Недеља студената Универзитета у Нишу'' започела је прошле и завршиће се наредне суботе. Шта је све до сада од програма одржано и шта тек следи, данас на Дан студента нишког универзитета, сазнаћемо од нашег репортера Озрена Рашића.

Догађаје из културе препоручиће нам Јована Вељковић.

Са Вама - Марко Милојевић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво