Време спорта и разоноде

Слика коју видите на насловној страни емисије везана је за наше прве госте у данашњој емисији, а све је почело од - руске салате. Ове у виду шаховских поља, коју је направила и, због ње, постала првак Баната у специјалитетима Тамара Полић. Испоставило се да је она, као родитељ једног од малишана, кооптирана у управни одбор шаховског клуба Аљехин из Панчева. Овај клуб нема ни своје просторије, али има верне навијаче и успешне младе играче, са међународним наградама- доћи ће нам Немања Мијоковић и Давид Полић, као и њихов тренер Ненад Томин.

Наши репрезентативци у футсалу припремају се за први бараж меч за Светско првенство против Португала, о чему говори селектор Аца Ковачевић. На недавно одржаном Отвореном првенству Холандије у теквондоу, представници Србије освојили су чак 15 медаља, о томе извештава носилац златног одличја Милош Гладовић. Истражујемо где је сада некадашњи друголигаш Топличанин из Прокупља, који је у то доба био `тврд орах` за многе екипе из бивше Југославије. Ту су и две редовне рубрике - `На путу за Рио`, као и `Легенде`, у којој разговарамо са некадашњим кошаркашким асом Срећком Јарићем.

Приближава се још једна тужна годишњица, сваког марта сетимо се мучног почетка бомбардовања Србије. У гостима нам је, тим поводом, човек који нас је свакодневно, често и по 24 сата дневно, информисао и упозоравао на ваздушну опасност. Пажња, пажња - наш гост је Аврам Израел. Где је и шта сада ради овај вредни човек, шта му је све остало у сећању од тог вандалског чина, сазнаћемо током емисије.

Најављујемо и неколико позоришних премијера- о комедији црног хумора о три женска принципа `Ручни рад`, прича нам глумица Бранка Шелић. У театру Карт Бланш биће први пут изведена представа `Живот је лото`, са Моником Ромић у главној улози. У Позоришту за децу у Крагујевцу прво извођење комада `Како настају ружне речи`. Нову представу припрема и Народно позориште у Пироту, док је у Крушеваћком позоришту била премијера комада Аладин. Чућемо и Аду Распор, солисткињу балета Народног позоришта, која је на међународном такмичењу у Кијеву освојила другу награду за класичан балет и кореографију. Певачица Амира Медуњанин говори нам о својој актуелној турнеји по Србији,а у госте нам долазе и Марија Ковачина и Владимир Живковић, чланови групе ВИС Лимунада.

У парку Светог Саве у Нишу у току је изложба меда. Говорићемо и о књигама - новом остварењу Златка Лонга, писца са Радан планине, затим о књизи доктора Лазара Трифуновића, као и делу Драгана Батавељића `Тако је живео и стварао Драгиша Недовић`, која негује успомене на великог композитора народне музике. У Кикинди је у току карневал француског филма, у Лесковцу изложба о раду сликарке Надежде Петровић, у галерији `Маржик` у Краљеву изложба ветерана, док је у библиотеци у Куршумлији приказан документарни филм о средњовековним манастирима овог дела Србије.

Занимљива изложба пред нама у галерији `Дар мар` - аутор Немања Мараш снимао је свакодневно, годинама, своје пријатеље како се буде и тај материјал сада износи на видело. Фотограф и редитељ Дарко Николић синоћ је отворио хуманитарну изложбу у галерији општина Врачар, са портретима познатих личности. У галерији `Мостови Балкана` у Крагујевцу, у току је изложба графика Ивана Миладиновића. Неће изостати ни уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића, као ни награде нашим слушаоцима, за бројне културне догађаје, и то у сарадњи са Домом омладине Београда, Академијом 28, Установом културе Палилула и и Театром 78.

Уредник и водитељ емисије је Жељко Стефановић

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво