Студио 6 – Мохамад Реза Мортазави

Премијерно на нашим таласима емитујемо снимак наступа иранског перкусионисте и мајстора тонбака, Мохамада Резе Мортазавија, који је у Студију 6 наступио 22. новембра 2018. године.

Мохамад Реза Мортазави класичне персијске инструменте (тонбак и деф) претвара у средства за постизање транса. Његове готово плесне екстазе откривају нове звучне просторе својим несвакидашњим виртуозитетом. Он успева да створи непресушну мрежу ритмичких варијација, док бубњеви у његовим рукама показују сав свој динамички, али и колористички опсег.

Почео је да свира тонбак са девет година, и убрзо је био победник на такмичењима у родном Ирану. Од тог тренутка Мортазави је подједнако успешан и као учесник великих рок фестивала, али и уметник који наступа у Берлинској филхармонији или у плесним и позоришним продукцијама. Његови наступи су посебан догађај.

Наступ Мохамада Резе Мортазавија подржао је Гете институт у Београду, а гостовање се одржава у сарадњи са удружњем Dis-Patch из Београда, као и партнерима из Drugstor-а.

Уредничко-ауторски тим емисије Студио 6: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Тонска режија: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Вања Милановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво