Џез

Слушаћете снимак концерта квартета трубачице Џејми Бренч, одржаног 26. августа ове године на џез фестивалу у аустријском граду Залфелдену.

Америчка трубачица Џејми Бренч наизглед је „ниоткуда" ступила на сцену својим прошлогодишњим дебитантским албумом Fly or Die, те моментално доспела у сам врх сцене окренуте савременом џезу и авангарди. Но, ова вансеријска ауторка је своју каријеру градила знатно дуже, још од средине прошле деценије, када је свирала са бројним актерима чикашке авангардне сцене. У њеним формативним годинама нарочито јој је био значајан рад и са немачким трубачем Акселом Дернером, који ће у доброј мери обликовати њен свирачки стил.

Из Чикага се потом сели у Бруклин, да би последњих година постала активни учесник њујоршке сцене, при том настављајући сарадњу са музичарима из Чикага. На раскршћу те две средине и њихових стилских особености Џејми Бренч је изградила свој ауторски израз. Између полетних ритмова и слободних, апстрактних аранжмана, разиграних мелодичних импровизација и поигравања текстурама и техничким могућностима инструмента, ова музичарка у свом раду спаја најбоље моменте модерног џеза.

Аутор Никола Марковић
Уредница Ксенија Стевановић



Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се