Имагинарни пејзажи

Представићемо нови албум „Лептирово лето и нестанак” (Butterfly's Summer and Vanished) јапанског амбијенталног електроничара Чихеија Хатакејаме који је објављен 25. маја за уметникову дискографску кућу White Paddy Mountain.

Ово је четврто остварења Хатакејаме која своју тему црпи из историје Јапана, после албума The Bull Head Emperor, Alone by the Sea, Requiem for Black Night and Earth Spiders. Сада се налазимо у Јапану у VII веку нове ере, тачније у 608. години, у који долази емисар кинеског цара Хаи Сеи Сеи. Из његових записа закључује се да је у то доба Јапаном владао мушки цар, али по јапанским историјским документима то је било време владавине царице Суико, једне од осам жена која су седеле на трону хризантема. Хатакејама је у даљем истраживању ове мистерије закључује да је Хаи Сеи Сеи вероватно путовао преко Корејског полуострва и да је стигао на острво Цушиму које се налази на пола пута од корејског копна до Јапана. Уметник је музиком покушао да дочара путовање кинеског емисара, а дрон мелодија електричне гитаре одржава перспективу Хаи Сеи Сеија, исказујући његове емоције спрам авантуре, опсасности и узбуђења.

Хатакејама још једном показује да је велики мајстор амбијенталне дрон музике, пре свега кроз свој изузетан осећај за моћне, таласасте структуре, спорог покрета и широког звучног спектра које обузимају слушаоца својим топлим звуком.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво