Летњи фестивали

Директан пренос са Фестивала Промс 2018

Први пут на таласима Трећег програма, у једној вечери преносимо два концерта са фестивала Промс. Најпре наступ Симфонијског оркестра Би-Би-Сија под управом Карине Канелакис и виолончелисткиње Алисе Вајлерстајн, а потом и касни, вечерњи концерт, такозвани Late Night који ће бити посвећен пионирима електроакустичне музике.

На првом концерту, од 20 сати, слушаћете дела Лудвига ван Бетовена, Дмитрија Шостаковича, Ендрјуа Нормана и Сергеја Рахмањинова, која ће интерпретирати виолончелисткиња Алиса Вајлерстајн и Симфонијски оркестар Би-Би-Сија под управом Карине Канелакис

Америчка диригенткиња Карина Канелакис, након прошлогодишњег успешног дебија, позвана је и на овогодишњи Промс на којем ће предводити трећи наступ Симфонијског оркестра Би-Би-Сија од отварања фестивала 13. јула.

Концерт ће започети увертиром Кориолан Лудвига ван Бетовена, која је компонована као уводна музика за трагедију о легендарном римском војсковођи из пера Хајнриха фон Колина. Након тога биће изведен Први концерт за виолончело и оркестар у Ес-дуру Дмитрија Шостаковича који је композитор написао за свог студента са часова оркестрације на Московском конзерваторијуму - Мстислава Ростроповича. Солистичку деоницу свираће Алиса Вајлерстајн која је управо овим делом дебитовала на ПРОМС-у пре осам година.

Други део концерта отвориће британска премијера композиције Спирала америчког композитора Ендруја Нормана, док ће програм заокружити Симфонијски плесови Сергеја Рахмањинова.

Уреднице преноса су Ивана Неимаревић и Сања Куњадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво