Летњи фестивали – Директан пренос

Отварање Фестивала ПРОМС 2018

На програму су дела британских аутора Ралфа Вона Вилијамса (Према пределу непознатом), Густава Холста (Планете) и Ана Мередит (Пет телеграма). Извођачи су: Национални хор младих Велике Британије, Омладински ансамбл Би-Би-Си ПРОМС, Хор и Симфонијски оркестар Би-Би-Сија. Диригује Сакари Орамо.

На овогодишњем фестивалу публика ће моћи да слуша чак деведесет концерата различитог профила. Окосницу овогодишњег ПРОМС-а чине поруџбине инспирисане прославом стогодишњице од завршетка Првог светског рата. Међу њима је дело Ана Мередит рађено у копродукцији са тимом дигиталних уметника 59 Productions. Ово савремено остварење се, према речима директора фестивала Дејвида Пикарда, добро уклапа са делима насталима за време или непосредно након завршетка рата, тачније композицијама Холста и Вона Вилијамса. Извођењема двадесет нових композиција из пера ауторки, ПРОМС жели да подсети на још један важан јубилеј, а то је 100 година од када су жене у Великој Британији добиле право гласа.

Дело Пет телеграма ће бити изведено и у четвртак 12. јула испред зграде Ројал Алберт хола која ће бити оживљена специјалним пројекцијама, док ће на дан концерта унутрашњост дворане резонирати са звуком и светлом ове јединствене композиције, која се бави видовима комуникације током Првог светског рата.

Уреднице преноса Ирина Максимовић и Сања Куњадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво