Александaр Милосављевић: Позоришне актуелности

У емисији ПОЗОРИШНЕ АКТУЕЛНОСТИ можете слушати осврт Александра Милосављевића на представе изведене на 63. Стеријином позорју одржаном од 26. маја до 3. јуна у Новом Саду.

На почетку емисије биће речи о омнибус представи ... и остали чији су аутори Маша Радић, Мина Ћирић, Неда Гојковић и Галина Максимовић, а коју је режирао Стеван Бодрожа у Установи културе „Вук Караџић" у Београду. Потом ће Александар Милосављевић критички анализирати драму Огњенa Обрадовићa Хајка на вука, у режији Наташе Радуловић и извођењу ансамбла Шабачког позоришта; комад Александра Југовића Утопљена душа, редитеља Бобана Скерлића, у продукцији Београдског драмског позоришта; те представу КЕПЛЕР 452-Б, према тексту Тијане Грумић, у режији Југа Ђорђевића и продукцији Позоришта „Бора Станковић" из Врања. У завршном делу емисије говориће се о Нушићевој Ожалошћеној породици, коју је Милан Нешковић режирао у Театру „Фјодор Волков" у Јарославу (Руска Федерација), као и о представи Сведобро, према тексту Стевана Вранеша, редитеља Немање Ранковића, а у продукцији Народног позоришта Ужице.

„Овогодишње Стеријино позорје је, благодарећи избору селектора Бошка Милина, демонстрирало лица, али и наличја новоустановљене, а заправо старе концепције. О њој, њеним могућим дометима и карактеру ће свакако још бити речи у годинама које следе. Стеријино позорје, по свој прилици, и даље тражи свој аутентични идентитет", резимира Александар Милосављевић.

Уредница емисије Тања Мијовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво