Фестивал Промс 2017

Дела Харисона Бертвисла (Дип тајм) и Едварда Елгара (Друга симфонија у Ес дуру, опус 63). Државном капелом из Берлина диригује Данијел Баренбојм. Снимак је са концерта одржаног 16. јула у Ројал Алберт Холу у Лондону.

Једноставачна композиција Дип Тајм Харисона Бертвисла премијерно је изведена у Берлину 5. јуна прошле године, под управом Данијела Баренбојма. Написана је у знак сећања на Питера Максвела Дејвиса, Бертвисловог пријатеља из студентских дана. Ово дело, које је први пут имала прилике да чује и публика у Енглеској, писано је по поруџбини Би-Би-Сија и оркестра Државна капела из Берлина.

Иначе, Дип Тајм је инспирисан двема Бертвисловим преокупацијама: геологијом и различитим концептима времена и замишљен је као наставак композиција Тријумф времена из 1971. године и Плесови земље из 1985. године. У овом остварењима аутор супротстављене звучне слојеве поставља као геолошке наслаге, стварајући "трусне" врхунце који подсећају на климаксе какве је Стравински достигао у Посвећењу пролећа.

Емисију уређује Ирина Максимовић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво