Књига за слушање

Имануел Мифсуд: Јута Хајм (8)

Путовање у Источни Берлин и ноћ проведена са непознатом женом усмеравају живот малтешког глумца Ерика Шерија на пут чежње и надања, трагања за љубављу и ишчекивања поновног сусрета или макар одговора на неко од многих писама која јој шаље.

Имануел Мифсуд је рођен је на Малти 1967. године. Прозаиста је и песник који је освојио више награда, а писао је и књиге за децу. Године 2002. освојио је Националну награду за прозу, за збирку кратких прича Необичне приче Саре Су Самут. Исту награду освојио је и 2014. за свој роман Јута Хајм, који је преведен на енглески, српски, словеначки и арапски језик. Године 2011. постао је први малтешки писац коме је додељено велико међународно признање, када је његова књига У име оца (и сина) освојила Награду Европске уније за књижевност. Многе његове песме такође су преведене на више језика. Године 2005. његова збирка Поверљиви извештаји објављена је у Ирској, а 2014. избор песама објављен је у Словенији. Мифсуд је освојио Националну награду за поезију 2015. и 2016. године, и то за збирке Пенелопа чека (објављена у Великој Британији под називом Игра таласа, 2017. године) и Риба, које ће у Србији објавити издавач Трећи Трг. Имануел Мифсуд држи предавања из књижевности и позоришта на Универзитету Малте.

Роман Јута Хајм објављен је на Малти 2014. године, а ускоро ће се у преводу Милана Добричића појавити у издању Трећег Трга из Београда.
Чита Александар Божовић.
Уредница Тања Мијовић.

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се