Са београдских сцена

Концерт Андреја Кавалинског, труба и Кристине Бјелопавловић-Цесар, клавир, одржан 6. маја ове године у Свечаној сали Скупштине града Београда

Кавалински се сврстава међу најталентованије трубаче своје генерације. Дипломирао је 2005. године на Високој школи за музику у немачком граду Карлсруе, а усавршавање је наставио на Конзерваторијуму у Амстердаму и у Киртену. Као солиста и камерни музичар наступао је широм света. Осим са Националним оркестром Француске, чији је соло трубач, сарађивао је са бројним ансамблима, а неки од њих су: Оркестар Баљшој театра, Државни камерни оркестар Русије, Виртуози Москве, Камерни оркестар Кјотоа, Државни оркестар из Дармштата.

Својим интерпретацијама, по речима критике, Кавалински обједињује техничку и стилску разноликост, чиме постиже јединствен извођачки стил. Многи аутори посветили су своја дела овом трубачу, а већину тих остварења Кавалински је снимо за Дојче грамофон, Радио Берлин, WDR3 и друге.

Пијанисткињу Кристину Бјелопавловић-Цесар критичари описују као уметницу која суверено влада концертним подијумом, а њене наступе - као концерте за памћење и несвакидашњи доживљај виртуозног пијанизма. Студирала је на Музичкој академији у Загребу, где је и магистрирала. До сада је наступала са ансамблом Загребачки солисти, Загребачком филхармонијом, Дубровачким симфонијским оркестром и Оркестром опере Хрватског народног казалишта.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво