Трибине

Индивидуализам – Александар Бошковић, Маринко Лолић и Зоран Павловић

У емисији ТРИБИНЕ четвртком можете слушати снимке са округлих столова које током ове јесени организује Институт друштвених наука из Београда поводом обележавања 60 година од свог оснивања. У петој емисији овог циклуса о теми „Индивидуализaм” говориће Александар Бошковић, Маринко Лолић и Зоран Павловић.

У свом обраћању Александар Бошковић ће се прво осврнути на зборник радова „Индивидуaлизам" који је недавно објавио Институт Друштвених наука, потом ће указати на антрополошке аспекте индивидуализма и индивидуалности, док ће на крају свог излагања, а у контексту претходног округлог стола о теми популизма, изнети своје виђење индивидуалности у времену и свету обележеном популистичким политикама.

Маринко Лолић наводи филозофска одређења индивиуализма, са посебним акцентом на почетке индивидуалистичких тендeнција у српској култури и друштву, при чему весником и доносиоцем индивидуализма у нашу средину аутор сматра Доситеја Обрадовића.

Појам и значај индивидуализма Зоран Павловић ће обрадити са становишта социо-психологије, излажући податке о однoсу индивидуалности према одређеним друштвеним карактеристикама, попут развијености, демократичности, патријархалности и тако даље.

Уредница циклуса Тања Мијовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво