Век хармонике

25. Интернационални фестивал уметника хармонике који је од 2. до 11. новембра 2016. године одржан у Крагујевцу и Београду. Слушаћете снимак са концерта кинеске хармоникашице Јианан Тиан, забележен у Уметничком павиљону Цвијета Зузорић.

Јианан Тиан рођена је 1994. године, а почела је да свира са пет година у сарадњи са професором Ћао Ксиаокингом, код кога је и сада студент на Конзерваторијуму у Пекингу. Њен музички квалитет одавно је препознат од стране стручне јавности, али и публике, па је чест гост на концертима и фестивалима широм света. На досадашњим такмичењима освојила је чак 31 прво место као извођач, а освајала је награде и за оригиналне композиције. Њена последња композиција за камерни ансамбл Мементо награђена је специјалном наградом на једном од највећих кинеских такмичења композитора.

Интернационални фестивал уметника хармонике високо се котира у стручним круговима, пре свега због тога што током фестивала концерте приређују победници међународних такмичења у протеклој години. По речима Миљана Бјелетића, нашег еминентног хармоникаша и педагога из Крагујевца, јединственост ове манифестације се огледа и у томе што током сваког издања фестивала, неки од чувених светских уметника и педагога раде са нашим ученицима из Музичке школе и студентима Филолошко уметничког факултета.

Уредница емисије Марија Вуковић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво