Студио 6 – Тристан Хонсингер и Јоел Грип

У уторак, 6. децембра, у 21 сат, у Студију 6 Радио Београда угостићемо, у новој звучној авантури, импровизаторски дуо који чине Тристан Хонсингер и Јоел Грип, уметници који наступају на виолончелу и контрабасу.

„Прошлост, садашњост и оно што ће тек постати поигравање с временом” – овако ови уметници описују умеће импровизације, и напомињу да постоји непозната музика у нашем унутрашњом слуху коју они неуморно истражују.

Тристан Хонсингер је ветеран интернационалне џез и импро сцене. Најпознатији је по својим дугогодишњим сарадњама са Сесилом Тејлором и Дереком Бејлијем. Он је перформативан, сценичан и слободан. По речима холандских критичара, Хонсингер је неко „ко није заборавио на своје дечачке фантазије”. Његове композиције су попут дечјих цртежа или прича о Винију Пуу: чудне и изузетно једноставне, а опет испуњене мудрим увидима.

Шведски контрабасиста Јоел Грип заузима важно место на европској импро сцени. Оснивач је Umlatu Records-а, а често организује фестивале, сусрете и друге врсте колективних окупљања музичара који се баве импровизацијом. Такође, бави се и краткометражним филмом заједно са мексичким режисером Маурисиом Хернандезом.

Ауторско-уреднички тим: Невена Поповић, Ксенија Стевановић и Ивана Неимаревић
Дизајнер звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Редитељ: Иван Милановић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво