Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na „Evrosongu 2018“

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Lisabonu, u maju 2018. godine, i raspisala javni anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2017. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2018“, koje će biti održano 8, 10. i 12. maja 2018. godine u Lisabonu, Portugaliji, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija RTS-a sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće najviše do 10 kompozicija, rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Nakon izbora kompozicija od strane Selekcione komisije, Stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih stvaralaca izabraće kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu 2018“.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 20. oktobra 2017. godine na adresu:            JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za „Pesmu Evrovizije 2018“.

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Anonimnog konkursa za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na međunarodnom takmičenju Eurovision Song Contest 2018

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Pravilnika o organizaciji i načinu izbora kompozicije za pesmu Evrovizije 2018 - Srbija 

broj komentara 22 pošalji komentar
(ponedeljak, 20. nov 2017, 22:18)
anonymous [neregistrovani]

Zasto ne bi uradil nesto novo?

Od kako je Marija pobedila 2007.opet vucemo taj stil u nadi da cemo opet pobediti.Nama treba nesto novo poput Emine Jahovic!

(utorak, 07. nov 2017, 17:46)
Goca [neregistrovani]

opet strucni ziri bira???????????????/

Vec nekoliko godina bira strucni ziri i nase pesme ne prolaze na Evroviziji. Zasto? Zato sto na evroviziji pored zirija glasa i narod! Posto nekoliko godina unazad ziri nije imao uspeha ostavite narodu da izabere predstavnika, bice bolje!

(četvrtak, 19. okt 2017, 06:50)
anonymous [neregistrovani]

ESC

Nadam se da ce nakon zatvaranja konkursa i odabira 10 najboljih pristiglih, biti postavljena i lista svih pristiglih kompozicija..da i mi prosudimo da li su one koje nisu prosle konkurs zaista bila toliko lose. :)

(utorak, 17. okt 2017, 22:28)
JKeurosong [neregistrovani]

JKeurosong

Jelena Karleuša bi bila najbolji predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju. Ima dobar vokal, prepoznatljiv u visokim tonovima, kvalitetne i inovatne koreografije, svetski zapažena ličnost. Žena čije se reči prepričavaju i ostavljaju veoma jak utisak, inteligentna i razume se u mnoge svere života.

(sreda, 11. okt 2017, 09:15)
anonymous [neregistrovani]

Beovizija

Da li će biti vraćen festival Beovzija kao što se piše u medijima?

(petak, 06. okt 2017, 08:49)
Neko ko prati Eurosong od rodjenja [neregistrovani]

Sjajne bliznakinje Gobovic

Mi imamo sestre Gobovic, bliznakinje, kojima mozemo da se pohvalimo celom svetu: dame sa lepim manirima, kulturne, obrazovane, talentovane, sa izuzetnim vokalnim kvalitetima, sjajnim nastupima, koreografijama i kostimima. Da li ste razmisljali o toj ideji?Pogledajte njihove spotove - spoj umetnosti i tradicije...Nesto sto ima prizvuk tradicije,a opet moderno...
Smatram da bi one ostavile sjajan utisak i odlican plasman , cak i bolji nego Azzucar Moreno koje su predstavljale Spaniju.
Bliznakinje na Eurosong i pobeda je nasa!

(subota, 30. sep 2017, 06:48)
Jana [neregistrovani]

Eurosong

Alo bre ne saljite pevace za koje nikad nismo culi,hocemo Jelenu Kareusu Eminu Jahovic Aleksandru Radovic pa moze i Bojana Stamenov ponovo tu je siguran prolaz jer ih ceo svet poznaje. A od muskih. Adil, Milan Stankovic, Dusan Svilal peva pa rastura. A vi saljete neke koji pevaju po satorima

(nedelja, 27. avg 2017, 06:24)
anonymous [neregistrovani]

Recept za uspeh dobra pesma, dobar vokal i dobar scenski upakovan nastup

Po meni Karleusa, Kovacevic nemaju neke mocne vokale i milsim da bi oboje omanuli kod zirija na Evroviziji koji daju 50 % glasova, mada nekada i ziri ume da iznenadi npr puno poena Belgiji ove godine od zirija po meni nezasluzeno (dobra pesma, samo pevacicu je ubila trema i u polufinalu i finalu i za ziri i za tv gledaoce i to se osetilo i u pevanju).

(petak, 25. avg 2017, 13:06)
Joksi15 [neregistrovani]

Vratite Beoviziju

Ja se slažem da se isto pošalje Saša Kovačević. Naravno, pesma da bude neka normalna, nemojte molim vas nešto bezveze da šaljete. Ta pesma treba da ima energiju, emociju, dobar ritam, tekst. Razmislite dobro i o vraćanju Beovozije, jer smatram da narod treba da odluči o tome! Pesma predstavlja narod.

(sreda, 23. avg 2017, 13:19)
Brsljen [neregistrovani]

...mlako

....mlake stvari ne prolaze, godinama unazad uz kakvu god pesmu posaljemo, nemamo koreografiju sem one koja se desava od Molitve na ovamo, slicno, mnooogo slicno, prepoznatljivo...mlako! Treba nam neko ko ce da prodrma Evropu, da se na vreme pusti u etar, neko koga voli dijaspora (ili bar za koga zna)...da se obidju zemlje iz kojih tradicionalno nemamo glasove..promocija, ali ne u 11:55. ESC nije TheVoice...dakle pevacke mogucnosti OK ali ne presudne...skandal, ritam, strast...Karleusa 2018.!