Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na „Evrosongu 2018“

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Lisabonu, u maju 2018. godine, i raspisala javni anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2017. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2018“, koje će biti održano 8, 10. i 12. maja 2018. godine u Lisabonu, Portugaliji, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija RTS-a sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće najviše do 10 kompozicija, rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Nakon izbora kompozicija od strane Selekcione komisije, Stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih stvaralaca izabraće kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu 2018“.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 20. oktobra 2017. godine na adresu:            JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za „Pesmu Evrovizije 2018“.

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Anonimnog konkursa za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na međunarodnom takmičenju Eurovision Song Contest 2018

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Pravilnika o organizaciji i načinu izbora kompozicije za pesmu Evrovizije 2018 - Srbija 

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Pravilnika o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i načinu izbora kompozicije za pesmu Evrovizije 2018 - Srbija"

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Pravilnika o glasanju na festivalu Beovizija 2018 - Srbija"

broj komentara 25 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. feb 2018, 22:50)
Merry [neregistrovani]

OPET CEMO LOSE PROCI!

Ko odlucuje uopste ko ce sastavljati nas ziri?
Gde se to jos nase pop pesme slusaju?
Jedni te isti se prijavljuju...Treba poslati nesto sveze...(nije vise ni pesma merilo uspeha vec ko je zanimljiviji).
I Marija Serifovic je pokusala da otvori svima oci!Sto ne pokusamo sa Jelenom Karleusom?Ona jos nije bila
A sta to ima da izgubimo a da vec nismo?

(petak, 15. dec 2017, 19:56)
anonymous [neregistrovani]

Jelena Tomašević, naš jezik i dobra stara srpska prepoznatljiva muzika

Pa znate kako, ja mislim da definitivno treba da se vrati naš jezik, da se vrati Jelena Tomašević i dobraa srpska muzika sa modernim delovima u njoj.. To Evropa trazi, citajuci komentare na nastupima naših predstavnika ☺☺

(petak, 01. dec 2017, 10:38)
anonymous [neregistrovani]

Zelimo Jk

Zasto saljete pevace za koje ni Srbi ne znaju a kamoli Evropljani. Zelimo Jk ili Eminu Jahovic

(ponedeljak, 20. nov 2017, 22:18)
anonymous [neregistrovani]

Zasto ne bi uradil nesto novo?

Od kako je Marija pobedila 2007.opet vucemo taj stil u nadi da cemo opet pobediti.Nama treba nesto novo poput Emine Jahovic!

(utorak, 07. nov 2017, 17:46)
Goca [neregistrovani]

opet strucni ziri bira???????????????/

Vec nekoliko godina bira strucni ziri i nase pesme ne prolaze na Evroviziji. Zasto? Zato sto na evroviziji pored zirija glasa i narod! Posto nekoliko godina unazad ziri nije imao uspeha ostavite narodu da izabere predstavnika, bice bolje!

(četvrtak, 19. okt 2017, 06:50)
anonymous [neregistrovani]

ESC

Nadam se da ce nakon zatvaranja konkursa i odabira 10 najboljih pristiglih, biti postavljena i lista svih pristiglih kompozicija..da i mi prosudimo da li su one koje nisu prosle konkurs zaista bila toliko lose. :)

(utorak, 17. okt 2017, 22:28)
JKeurosong [neregistrovani]

JKeurosong

Jelena Karleuša bi bila najbolji predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju. Ima dobar vokal, prepoznatljiv u visokim tonovima, kvalitetne i inovatne koreografije, svetski zapažena ličnost. Žena čije se reči prepričavaju i ostavljaju veoma jak utisak, inteligentna i razume se u mnoge svere života.

(sreda, 11. okt 2017, 09:15)
anonymous [neregistrovani]

Beovizija

Da li će biti vraćen festival Beovzija kao što se piše u medijima?

(petak, 06. okt 2017, 08:49)
Neko ko prati Eurosong od rodjenja [neregistrovani]

Sjajne bliznakinje Gobovic

Mi imamo sestre Gobovic, bliznakinje, kojima mozemo da se pohvalimo celom svetu: dame sa lepim manirima, kulturne, obrazovane, talentovane, sa izuzetnim vokalnim kvalitetima, sjajnim nastupima, koreografijama i kostimima. Da li ste razmisljali o toj ideji?Pogledajte njihove spotove - spoj umetnosti i tradicije...Nesto sto ima prizvuk tradicije,a opet moderno...
Smatram da bi one ostavile sjajan utisak i odlican plasman , cak i bolji nego Azzucar Moreno koje su predstavljale Spaniju.
Bliznakinje na Eurosong i pobeda je nasa!

(subota, 30. sep 2017, 06:48)
Jana [neregistrovani]

Eurosong

Alo bre ne saljite pevace za koje nikad nismo culi,hocemo Jelenu Kareusu Eminu Jahovic Aleksandru Radovic pa moze i Bojana Stamenov ponovo tu je siguran prolaz jer ih ceo svet poznaje. A od muskih. Adil, Milan Stankovic, Dusan Svilal peva pa rastura. A vi saljete neke koji pevaju po satorima