Otvoren konkurs za srpsku kompoziciju na „Evrosongu 2018“

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće na „Pesmi Evrovizije“ u Lisabonu, u maju 2018. godine, i raspisala javni anonimni konkurs za izbor kompozicije koja će predstavljati Srbiju na najgledanijem svetskom muzičkom takmičenju. Konkurs je otvoren do 20. oktobra 2017. godine.

U cilju razvijanja i unapređenja muzičkog stvaralaštva u oblasti popularne muzike, Radio-televizija Srbije organizuje izbor predstavnika Srbije za međunarodno takmičenje „Pesma Evrovizije 2018“, koje će biti održano 8, 10. i 12. maja 2018. godine u Lisabonu, Portugaliji, u organizaciji Evropske radiodifuzne unije (EBU).

Selekciona komisija RTS-a sastavljena od muzičkih urednika RTS-a, od ukupnog broja blagovremeno pristiglih prijava po raspisanom konkursu, izabraće najviše do 10 kompozicija, rukovodeći se isključivo umetničkim kvalitetom tih kompozicija.

Ukoliko od pristiglih radova nijedna kompozicija ne bude ispunjavala potreban muzički kvalitet, RTS ima pravo da samostalno izabere kompoziciju.

Nakon izbora kompozicija od strane Selekcione komisije, Stručni žiri sastavljen od eminentnih muzičkih stvaralaca izabraće kompoziciju koja će predstavljati Srbiju na „Evrosongu 2018“.

Prijave na konkurs sa radovima dostavljaju se do 20. oktobra 2017. godine na adresu:            JMU, Radio-televizija Srbije, Zabavni program, Muzička redakcija, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom za „Pesmu Evrovizije 2018“.

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Anonimnog konkursa za izbor kompozicije za predstavnika Srbije na međunarodnom takmičenju Eurovision Song Contest 2018

Ovde možete pogledati/preuzeti tekst „Pravilnika o organizaciji i načinu izbora kompozicije za pesmu Evrovizije 2018 - Srbija 

broj komentara 15 pošalji komentar
(nedelja, 27. avg 2017, 06:24)
anonymous [neregistrovani]

Recept za uspeh dobra pesma, dobar vokal i dobar scenski upakovan nastup

Po meni Karleusa, Kovacevic nemaju neke mocne vokale i milsim da bi oboje omanuli kod zirija na Evroviziji koji daju 50 % glasova, mada nekada i ziri ume da iznenadi npr puno poena Belgiji ove godine od zirija po meni nezasluzeno (dobra pesma, samo pevacicu je ubila trema i u polufinalu i finalu i za ziri i za tv gledaoce i to se osetilo i u pevanju).

(petak, 25. avg 2017, 13:06)
Joksi15 [neregistrovani]

Vratite Beoviziju

Ja se slažem da se isto pošalje Saša Kovačević. Naravno, pesma da bude neka normalna, nemojte molim vas nešto bezveze da šaljete. Ta pesma treba da ima energiju, emociju, dobar ritam, tekst. Razmislite dobro i o vraćanju Beovozije, jer smatram da narod treba da odluči o tome! Pesma predstavlja narod.

(sreda, 23. avg 2017, 13:19)
Brsljen [neregistrovani]

...mlako

....mlake stvari ne prolaze, godinama unazad uz kakvu god pesmu posaljemo, nemamo koreografiju sem one koja se desava od Molitve na ovamo, slicno, mnooogo slicno, prepoznatljivo...mlako! Treba nam neko ko ce da prodrma Evropu, da se na vreme pusti u etar, neko koga voli dijaspora (ili bar za koga zna)...da se obidju zemlje iz kojih tradicionalno nemamo glasove..promocija, ali ne u 11:55. ESC nije TheVoice...dakle pevacke mogucnosti OK ali ne presudne...skandal, ritam, strast...Karleusa 2018.!

(ponedeljak, 21. avg 2017, 19:27)
Sany [neregistrovani]

Koga odabrati

Sašu Kovačevića pošaljite.I videćete.Hit pesme, latino muzika koja se sluša, skroman i vaspitan i lep mladić.Pošaljite njega i biće to visok plasman.

(ponedeljak, 21. avg 2017, 09:30)
Lisbon 2018 [neregistrovani]

Dugo čekana - prava stvar!

RTS je izgleda, posle par godina posrtanja, odlučio da uradi pravu stvar! Pozdravljam. Svašta se pojavljuje na Evroviziji, ali pobeđuje kvalitet. Zato je prava stvar i odluka da publika kod nas ne bira ove godine, tako da razne pevaljke i rijaliti zvezde nema šta da traže na konkursu. I dosta priče o Joksimoviću, armija mladih, neafirmisanih autora koja ima šta da kaže, čeka i sada ima šansu. Bravo!

(nedelja, 20. avg 2017, 16:56)
anonymous [neregistrovani]

savet rts

Podmladiti komisiju koja bira pesmu, da ne bude kao 2013 . Evrovizija se sve vise prilagodjava tinejdzerima. Jeste da je ove godine pobedila balada nalik pesmama iz 50 tih ali je to postignuto zbog price i o bol esti pevaca...

(nedelja, 20. avg 2017, 16:52)
anonymous [neregistrovani]

@ dosta je bilo

Izrael se mozda nece takmiciti sledece godine, jer je vlada ugasila nacionalnu televiziju krajem maja, a oni su jedini bili clanovi EBU. A takmicenje dozivljava staru slavu iz 60 tih i 70 tih godina i takmici se svake godine preko 40 tak drzava

(nedelja, 20. avg 2017, 11:04)
Dada i anonymous [neregistrovani]

Dosta je bilo

Izrael se zauvek povukao sa tog sada već nakaradnog takmičenja. Treba slediti njihov primer. Jako mnogo i košta. Nemam ništa protiv ali nekada je to bio ozbiljan prestižan festival i tada je vredelo učestvovati.

(nedelja, 20. avg 2017, 10:13)
anonymous [neregistrovani]

godina

Do Nove godine trebalo bi da se zna koja pesma ide na ESC, da udje u usi svima u Evropi, a ne cekati poslednji trenutak u martu, kao po obicaju.
Bilo bi dobro da nas predstavlja neko od poznatih pevaca, pevacica ili grupa, a ne da ide neko za koga nismo culi.

(nedelja, 20. avg 2017, 08:33)
anonymous [neregistrovani]

Prava stvar

Još samo treba podstaći naše najbolje autore da pošalju pesme na konkurs. Svi bi hteli da odu na evroviziju, a nemaju hrabrosti da se prijave. Ajmo vadite te dugo čuvane pesme baš pravljene za esc! Sve pohvale za RTS što je krenuo na vreme da razmišlja o ovom takmičenju.