Kasel za RTS: Volim likove koji se bore za opstanak

Na predstojećem 47. beogradskom Festu, premijerno će biti prikazani neki od najuspešnijih francuskih filmova. Ekskluzivno za RTS, „Crnu reku“ i „Vernog čoveka“ predstavljaju glumačke zvezde, Vensan Kasel i Leticija Kasta.

Kada je pre 20 godina ostvarila glumački debi u najskupljem francuskom filmu u istoriji Asteriks i Obeliks protiv Cezara, malo ko je smatrao da će tadašnji supermodel Leticija Kasta ostati u glumačkom poslu.

Ipak, nanizala je priličan broj uloga – igrala je Brižit Bardo u filmu o Seržu Gejnzburu, ljubavnicu Ričarda Gira u Arbitraži. Najnoviju ulogu ostvarila je u Vernom čoveku svog životnog partnera, reditelja Luija Garela.

U filmu Veran čovek igra Marijanu, pa se nameće pitanje da li postoji neka veza sa time što je Kasta 2000. godine izabrana da bude model za bistu Marijane, koja je alegorični simbol Francuske.

„Mislim da se reditelj nije toga setio. Ne znam šta da kažem, ne osećam se kao da se svako jutro budim sa zastavom... Trudim se da budem svoja kao žena i da radim ono o čemu sanjam, da nalazim svoju emancipaciju svakog dana“, kaže Kasta.

Najuspešniji francuski glumac današnjice Vensan Kasel, čija harizma uspeva da zaseni neretko klišeizirane scenarije ima novi film – kriminalistički triler rađen u duhu film noara Crna reka, reditelja Erika Zonke, u kojem glumi razočaranog policijskog komandira.

Na pitanje zašto često glumi likove u nasilnim sredinama, francuski glumac objašnjava da dramu obično prati nasilje.

„Nisam baš, da kažemo, komičar. Volim ponekad da glumim u komedijama, ali to mi nije specijalnost. Likovi o kojima govorite su stvarni. Način na koji moraju da se bore sa sobom, da se bore za opstanak, to je ono što želim da vidim na ekranu, pa zato i prihvatam takve uloge“, ističe Kasel.

Uprkos tome što je godina za nama daleko od ranijih uspeha, francuska kinematografija i dalje može da se pohvali rezultatima na bioskopskim blagajnama širom sveta, posebno kada je reč o komedijama. Predvodi ih film I to je život, koji se sa uspehom prikazivao u srpskim bioskpima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво