Zamisli grad po svojoj meri – dečji Dizajnaton

Školski Dizajnaton – dečji dizajnerski maraton, ove godine se održava 25. maja u Muzeju nauke i tehnike u okviru „Mikser festivala“, na temu „Grad budućnosti“.

Ovaj školski izazov namenjen je učenicima od prvog do šestog razreda, a bavi se temama posvećenim održivom razvoju gradova.

Dizajnaton (Designathon Works)  je obrazovni program iz Holandije koji podstiče decu da kreativno rešavaju ekološke i društvene izazove u skladu sa globalnim ciljevima održivog razvoja.

Na ovom takmičenju deca će raditi u timovima i svoja rešenja kreirati pomoću elektrokomponenti, programiranja i različitih reciklažnih i kreativnih materijala, a sa njima će raditi fasilitatori - mentori Dizajnaton metoda.

Po završetku dizajnerskog maratona, svoja rešenja će imati priliku da predstave pred stručnim žirijem. Dečji radovi biće predstavljeni na izložbi u okviru „Mikser festivala", a tri najbolja tima kao nagradu dobijaju besplatno učešće na Drugom globalnom Dizajnatonu koji se održava 16. novembra u Beogradu i mogućnost da osvoje vredne nagrade.

Ovogodišnji školski Dizajnaton se održava u partnerstvu sa Muzejom nauke i tehnike, „Mikser festivalom", uz podršku fondacije Divac i „Smart starta" - programa Evropske unije koji u Srbiji sprovode Građanske inicijative.

Događaj organizuje KIDHUB koji je posvećen osnaživanju kreativnog potencijala dece i unapređenju zapošljavanja mladih kroz inovativne obrazovne programe, socijalne inovacije i kreativno preduzetništvo.

Program se realizuje u više od 35 zemalja sveta i deo je mreže ASHOKA. Zasnovan je na konceptu „otvorenih inovacija", obrazovnom konceptu Mejker i metodologiji design thinking.

Potrebno je samo da budete kreativni, da zamislite grad po svojoj meri i na ovogodišnjem Dizajnatonu pokušate da dizajnirate bolju budućnost za sve vas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво