Колин Каперник, „Најкијев“ човек од шест милијарди долара

Упркос тврдњама америчког председника Доналда Трампа да ће „Најки“ пропасти због контроверзне одлуке да потпише уговор са бившим играчем америчког фудбала Колином Каперником, произвођач спортске опреме бележи велики раст тржишне вредности.

Си-Би-Ес њуз преноси да је тржишна вредност „Најкија“ порасла шест милијарди долара откада је компанија открила да је потписала рекламни уговор са Каперником, који је изазвао велику контроверзу када је покренуо мирне протесте у НФЛ-у против расизма и полицијског насиља.

Рекламна кампања je одмах изазвала бурне реакције и акције „Најкија“ првобитно су пале за три одсто. Неке муштерије су спаљивале своје патике и опрему и најавиле бојкот марке.

Доналд Трамп се такође прикључио у нападу на произвођача рекавши да шаље „ужасну поруку“.

„Као и НФЛ, чији су рејтинзи драстично пали, ‘Најки‘ ће потпуно уништити бес и бојкот“, написао је Трамп на Твитеру.

Међутим, вредност „Најкијевих“ акција брзо се повратила, а компанија 61 одсто више робе од када је објавила рекламу са Каперником, пренео је Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво