Доналд Трамп против "најкија", Леброн и Серена се не обазиру

Амерички председник Доналд Трамп оштро је критиковао произвођача спортске опреме "најки" јер је за заштитно лице кампање узео Колина Каперника, човека који је покренуо талас протеста због расизма у НФЛ лиги. Бојкот апсолутно убија "најки", рекао је Трамп. Серена Вилијемс и Леброн Џејмс: Снажна порука кампање.

Доналд Трамп се још једном конфронтирао са водећим америчким спортистима, пошто је оштро критиковао нову кампању компаније "најки", чија кључна порука гласи: "Верујте у нешто, макар морали све да жртвујете."

Порука кампање односи се на Каперника, који је, пошто је повео протест у НФЛ-у, остао без ангажмана у тој лиги, што је суштински последица негативних реакција ултраконзервативаца и председника Трампа, који је у неколико наврата позвао власнике клубова да отпусте све играче који клече током интонирања химне.

Одмах после почетка кампање, на друштвеним мрежама појавили су се снимци на којима се види како критичари "најкијевог" приступа расном проблему у САД спаљују производе те компаније, или се заклињу како више никада неће купити ниједан "најкијев" производ.

"Бојкот апсолутно убија 'најки'. Питам се да ли су помислили да ће бити овако", рекао је Трамп, наводећи да ће му бити тешко да гледа мечеве НФЛ-а све док играчи не буду стајали током интонирања химне.

"Најки" је, осим Каперника, за кампању ангажовао своје највеће звезде – Леброна Џејмса и Серену Вилијамс, који су безрезервно подржали и Каперника и "најкијеву" кампању, истучући снагу њене поруке.

"Каперник је урадио многу за афроамеричку заједницу и то га је много коштало", рекла је Серена Вилијамс.

Сличан коментар дао је и Леброн Џејмс.

Челници НФЛ лиге навели су да "подржавају све који промовишу смислене и позитивне промене у друштву".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво