Отворен конкурс за српску композицију на „Евросонгу 2018“

Радио-телевизија Србије је потврдила учешће на „Песми Евровизије“ у Лисабону, у мају 2018. године, и расписала јавни анонимни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу. Конкурс је отворен до 20. октобра 2017. године.

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Рaдиo-тeлeвизиja Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2018“, које ћe бити одржано 8, 10. и 12. маја 2018. године у Лисабону, Португалији, у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Селекциона комисија РТС-а састављена од музичких уредника РТС-а, од укупног броја благовремено пристиглих пријава по расписаном конкурсу, изабраће највише до 10 композиција, руководећи се искључиво уметничким квалитетом тих композиција.

Уколико од пристиглих радова ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију.

Након избора композиција од стране Селекционе комисије, Стручни жири састављен од еминентних музичких стваралаца изабраће композицију која ће представљати Србију на „Евросонгу 2018“.

Пријаве на конкурс са радовима достављају се до 20. октобра 2017. године на адресу:            ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком за „Песму Евровизије 2018“.

Овде можете погледати/преузети текст „Анонимног конкурса за избор композиције за представника Србије на међународном такмичењу Eurovision Song Contest 2018

Овде можете погледати/преузети текст „Правилника о организацији и начину избора композиције за песму Евровизије 2018 - Србија 

број коментара 15 пошаљи коментар
(недеља, 27. авг 2017, 06:24)
anonymous [нерегистровани]

Recept za uspeh dobra pesma, dobar vokal i dobar scenski upakovan nastup

Po meni Karleusa, Kovacevic nemaju neke mocne vokale i milsim da bi oboje omanuli kod zirija na Evroviziji koji daju 50 % glasova, mada nekada i ziri ume da iznenadi npr puno poena Belgiji ove godine od zirija po meni nezasluzeno (dobra pesma, samo pevacicu je ubila trema i u polufinalu i finalu i za ziri i za tv gledaoce i to se osetilo i u pevanju).

(петак, 25. авг 2017, 13:06)
Joksi15 [нерегистровани]

Vratite Beoviziju

Ja se slažem da se isto pošalje Saša Kovačević. Naravno, pesma da bude neka normalna, nemojte molim vas nešto bezveze da šaljete. Ta pesma treba da ima energiju, emociju, dobar ritam, tekst. Razmislite dobro i o vraćanju Beovozije, jer smatram da narod treba da odluči o tome! Pesma predstavlja narod.

(среда, 23. авг 2017, 13:19)
Brsljen [нерегистровани]

...mlako

....mlake stvari ne prolaze, godinama unazad uz kakvu god pesmu posaljemo, nemamo koreografiju sem one koja se desava od Molitve na ovamo, slicno, mnooogo slicno, prepoznatljivo...mlako! Treba nam neko ko ce da prodrma Evropu, da se na vreme pusti u etar, neko koga voli dijaspora (ili bar za koga zna)...da se obidju zemlje iz kojih tradicionalno nemamo glasove..promocija, ali ne u 11:55. ESC nije TheVoice...dakle pevacke mogucnosti OK ali ne presudne...skandal, ritam, strast...Karleusa 2018.!

(понедељак, 21. авг 2017, 19:27)
Sany [нерегистровани]

Koga odabrati

Sašu Kovačevića pošaljite.I videćete.Hit pesme, latino muzika koja se sluša, skroman i vaspitan i lep mladić.Pošaljite njega i biće to visok plasman.

(понедељак, 21. авг 2017, 09:30)
Lisbon 2018 [нерегистровани]

Dugo čekana - prava stvar!

RTS je izgleda, posle par godina posrtanja, odlučio da uradi pravu stvar! Pozdravljam. Svašta se pojavljuje na Evroviziji, ali pobeđuje kvalitet. Zato je prava stvar i odluka da publika kod nas ne bira ove godine, tako da razne pevaljke i rijaliti zvezde nema šta da traže na konkursu. I dosta priče o Joksimoviću, armija mladih, neafirmisanih autora koja ima šta da kaže, čeka i sada ima šansu. Bravo!

(недеља, 20. авг 2017, 16:56)
anonymous [нерегистровани]

savet rts

Podmladiti komisiju koja bira pesmu, da ne bude kao 2013 . Evrovizija se sve vise prilagodjava tinejdzerima. Jeste da je ove godine pobedila balada nalik pesmama iz 50 tih ali je to postignuto zbog price i o bol esti pevaca...

(недеља, 20. авг 2017, 16:52)
anonymous [нерегистровани]

@ dosta je bilo

Izrael se mozda nece takmiciti sledece godine, jer je vlada ugasila nacionalnu televiziju krajem maja, a oni su jedini bili clanovi EBU. A takmicenje dozivljava staru slavu iz 60 tih i 70 tih godina i takmici se svake godine preko 40 tak drzava

(недеља, 20. авг 2017, 11:04)
Dada i anonymous [нерегистровани]

Dosta je bilo

Izrael se zauvek povukao sa tog sada već nakaradnog takmičenja. Treba slediti njihov primer. Jako mnogo i košta. Nemam ništa protiv ali nekada je to bio ozbiljan prestižan festival i tada je vredelo učestvovati.

(недеља, 20. авг 2017, 10:13)
anonymous [нерегистровани]

godina

Do Nove godine trebalo bi da se zna koja pesma ide na ESC, da udje u usi svima u Evropi, a ne cekati poslednji trenutak u martu, kao po obicaju.
Bilo bi dobro da nas predstavlja neko od poznatih pevaca, pevacica ili grupa, a ne da ide neko za koga nismo culi.

(недеља, 20. авг 2017, 08:33)
anonymous [нерегистровани]

Prava stvar

Još samo treba podstaći naše najbolje autore da pošalju pesme na konkurs. Svi bi hteli da odu na evroviziju, a nemaju hrabrosti da se prijave. Ajmo vadite te dugo čuvane pesme baš pravljene za esc! Sve pohvale za RTS što je krenuo na vreme da razmišlja o ovom takmičenju.