Читај ми!

„Кевин“ најбољи на Лондонском фестивалу

Контроверзна прича „Морамо да причамо о Кевину“ о мајци која се бори са кривицом, јер је њен син извршио масакр у гиманзији проглашена је најбољим остварењем на Лондонском филмском фестивалу. Први међу документарцима је "Into the Abus" Немца Вернера Херцога.

Породична драма Морамо да причамо о Кевину (We Need to Talk About Kevin) освојила је синоћ награду за најбољи филм на Лондонском филмском фестивалу.

У филму Лин Ремзи главну улогу игра Тилда Свинтон као мајка која се бори са тугом и кривицом пошто је њен син тинејџер извршио масакр у гиманзији.

Лондонски филмски фестивал који се одржава 55 година увео је награду за најбољи филм пре две године да би се такмичио са сличним фестивалима у Берлину, Венецији и Торонту.

Филм Кевин победио је осам других финалиста укључујући француски неми филм The Artist, Фауст Александра Сокурова, победника на фестивалу у Венецији, и Shame редитеља Стива Меквина.

Деветнаестогодишња глумица Кандис Рид проглашена је најбољом младом британском глумицом за улогу у драми Junkhearts, њеној првој професионалној улози.

Аргентински редитељ Пабло Хиорхели добио je награду за најбољи први филм за дело Las Acacias који је добило исту награду ове године на фестивалу у Кану.

За најбољи документарни филм проглашен је филм Into the Abus Немца Вернера Херцога.

Глумацу Рејфу Фајнсу и редитељу Дејвиду Кроненбергу уручене су награде за животно дело.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво