„Филмско бдење душе“ од 12. до 15. октобра

Манифестација посвећена филмовима и ауторима који се баве историјом, културом и духовношћу Србије и Срба ван Србије, „Филмско бдење душе“ одржава се од 12. до 15. октобра у Сремским Карловцима, најавило је продуцентско предузеће „Фикс фокус“.

„Филмско бдење душе“ од 12. до 15. октобра „Филмско бдење душе“ од 12. до 15. октобра

На програму ће бити приказано 17 филмова, од којих ће се 11 такмичити за признање „Бдење Јакова Орфелина“, а жири може доделити онолико признања колико сматра да је заслужено и сва су равноправна.

У званичном програму биће приказани филмови Звона Саве Лозанића Драгана Ћирјанића из Београда, Живот иза завесе Душана Стојановића (Београд), Шајтинац Бошка Милосављевића (Београд), Свети краљ Александра Антића и Бојана Воркапића (Београд), Постоји ли резон због ког то не можеш Александра Бундала (Бањалука).

На програму ће бити и Нана-Боса Јасмине Живковић и Жељка Јовановића из Пожаревца, Нијеми крик Милана Петковића (Бањалука), Небо црвено Николе Лоренцина (Београд), Наод Веска Бутрића (Београд), Шајком небу под облаке Снежане Миливојевић и Ђорђа Шибалина (Будимпешта) и Бадњак Љубице Попадић (Темишвар).

Ван конкуренције биће приказана остварења Света мати Ангелина Тибора Вајде (Нови Сад), Катинка Мирослава-Бате Петровића (Београд), Црна дама бели краљ Бранислава Тодоровића-Клинића (In Memoriam) и Кратак сусрет Златка Дукића (In Memoriam).

Публика ће моћи да погледа и филмове Чаробњак из Мутња Бранка Лазића из Бањалуке и Перла Бесарабије Циприана Никулауа, са фестивала „Светло светлости“ који се одржава у Румунији.

Карактеристика манифестације „Филмско бдење душе“ је то што она само почиње у Сремским Карловцима, да би се до следећјег издања филмови приказивали широм земље и у иностранству.

Манифестацију организују Удружење филмских и телевизијских радника Војводине и београдско продуцентско пресузеће „Фикс фокус“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво