„Слепи путник на броду лудака“ oд сутра у Дому синдиката и „Вилином граду“

После премијере на 45. Фесту, филм редитеља Горана Марковића „Слепи путник на броду лудака“, снимљен у продукцији РТС-а, од сутра може да се погледа и на великом биоскопском платну. У наредна три дана филм се бесплатно приказује у београдском Дому синдиката и биоскопу „Вилин град“ у Нишу.

На таласу промоције културе, Радио-телевизија Србије гледаоцима поклања филм о последњим месецима живота знаменитог српског приповедача Петра Кочића, снимљен у сусрет обележавању стогодишњице његове смрти као и стогодишњице Великог рата.

Филм Слепи путник на броду лудака, у потпуности рађен у продукцији РТС-а, својеврстан је пример светског тренда. Велике телевизије постају продуценти значајних филмских дела која су саставни део великих светских фестивала.

РТС као јавни сервис оживљава нашу историју и ликове, бележи ствари које биоскопски филмови ретко бележе. Снимајући садржаје који нису комерцијални, доприноси очувању културне баштине.

Дугометражни играни филм Слепи путник на броду лудака, настао из дводелног телевизијског дела, добар је пример како и ТВ продукција, у добрим салама, гледаоцима може да пружи својеврстан биоскопски доживљај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво